Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Dimman finns inte bara i Parma

Dimma. 0-0 mellan Parma och Palermo. Jag kan inte klandra dem. Sebastian Giovinco gjorde ett par bra grejer. Tror jag i alla fall. Är det inte rätt ofta dimma på just Parmas hemmamatcher? Antagligen något med den Reggio-emilianska luftfuktigheten att göra. Annars är det ju inte Parma och Palermo som har det mest dimmigt just nu. Det är Inter och Roma som är de italienska klubbarna som har störst problem.

ANNONS

Jag var inne och berörde Inters problem lite igår och tänkte inte vidareutveckla det mer just nu. Det viktigaste för dem är att få tillbaka Maicon, Lucio, Wesley Sneijder och Diego Forlan så snabbt som möjligt.

Romas bekymmer och förlust mot Fiorentina hade sin födelse i Juans fällning av Jovetic vilket ledde till straff och utvisning. Kanske hade matchen blivit helt annorlunda om det inte skett, kanske är inte problemen större än små marginaler som går åt fel håll. Men det skedde och kanske finns det mer orosmoment bakom de rödgula molnen än bara det sportsliga.

Hur kommer supportrarna att reagera nu? Varför ställde sig spelarna emot en avstängning av Pablo Osvaldo? Varför har inte Daniele De Rossi skrivit ett nytt kontrakt? Hur är egentligen dialogen och kontakten mellan ledningen, ägarna och spelarna? Och till sist, är Luis Enrique verkligen rätt man att leda Roma?

ANNONS

Jag har alltid tyckt att idén att ge Roma en ny identitet och ett nytt projekt varit god. Att tänka långsiktigt, ge unga spelare chansen och att införliva en positiv och offensiv fotboll. Men allt har en gräns för hur illa det kan gå och även om Luis Enrique inte har nuddat den så glider han allt närmare. Kanske är trots allt en tränare som Carlo Ancelotti mer lämpad att ta hand om ett lag i Rom. Nu kommer Romas nästa två matcher mot Juventus och Napoli bli väldigt viktiga för Luis Enrique och Roma. Inte omöjligt att de till och med blir helt avgörande.

***
För Fiorentina fanns det mer att le åt. Stevan Jovetics återkomst i laget fick den effekt de hade hoppats på. Hans glittrande fötter dikterar villkoren för hur långt Fiorentina kan nå. Förresten tyckte jag att Violas mittbackspar var en fröjd att se. Alessandro Gamberini är tillbaka i gammal form och Matija Nastasic är så bra som jag sagt att han ska bli. Med skillnaden att han är det redan nu. Jag lovar att han inom ett par år är en av Serie A.s bästa mittbackar.

ANNONS

***
Victor Ibarbos mål var ett av årets vackraste. Jag älskar honom redan. Det gör nog många Cagliari-supportrar också från och med igår. Tänk er en starkare variant av Faustino Asprilla och du har Ibarbo i ett nötskal. Trots att Asprilla var något ojämn hann han med väldigt mycket fotbollsgodis under sin tid i Italien och om Ibarbo kan lyckas uppnå det hans landsman gjorde är i alla fall jag nöjd. Någonstans måste jag ge Davide Ballardini lite cred också. Jag har ju inte öst beröm över honom men att han sett Ibarbos talang är ett mycket gott tecken.

***
Juventus återtog serieledningen. Straffen de fick med sig var ett skämt men deras spel var som vanligt friskt. Jag gillade speciellt Arturo Vidals och Claudio Marchisios (som vanligt) insatser. Antonio Conte är en sådan läcker vinnarskalle och har en sådan kraft att Juventus nya hemma-arena nästan krackelerar.

ANNONS

***
Lecce-ledningen lyssnade inte på mig utan kickade Eusebio Di Francesco. Visst, tabellen och poängskörden talade inte för honom men jag tyckte att det finns postiva bitar, inte minst i det offensiva spelet. Istället för att sparka honom tycker jag det hade varit vettigare att ge honom ett par bra mittbackar i en eftersänd julklapp. Nu ska Serse Cosmi ta över. Med tanke på hans sejour i Palermo i våras känns ju inte det som någon briljant lösning direkt.

**
Ikväll är det Lazio-Novara. Hoppas ni kollar in Marco Rigoni lite extra. Och hoppas att Djibril Cissé ägnar mer tid åt att försöka göra mål än att twittra. Kanske lossnar det ikväll för fransmannen.

Publicerad 2011-12-05 kl 11:45

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto