Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Stundens allvar för Napoli

Stundens allvar är inne för Napoli. Vinner de mot Villarreal är de klara för åttondelsfinal i Champions League. Vilket skulle vara en fantastisk bedrift. Dessutom skulle det också vara väldigt betydelsefullt. Att ta sig vidare skulle betyda ett rejält lyft, både ur en PR-synpunkt (bättre sponsorer osv) och ur en ekonomisk synpunkt. Napoli har redan inkasserat – enligt mina beräkningar – ca 10 miljoner euro innan matchen mot Villarreal och skulle de vinna ikväll skulle de tjäna nästan 4 miljoner euro till.

ANNONS

Napoli ska dock inte ta saker för givet i kvällens match. Det gäller att de är hundraprocentigt koncentrerade och att de går in med inställningen att göra sitt livs match. Villarreal kommer nog inte ta lätt på uppgiften trots att de är helt avsågade. Ezequiel Lavezzi, Edinson Cavani, Marek Hamsik och kompani måste nu visa att de är redo att ta nästa steg, att vinna när det verkligen gäller.

***

Carlos Tevez verkar vara allt närmare en flytt till Milan. Oftast när man hör en spelare kopplas ihop med Milan så öppet och tydligt så brukar det gå i lås. Galliani och kompani vet hur viktigt det är ur en business-synpunkt att gå vinnande ur sådana här affärer. Hur viktigt det är att ses som vinnare i supportrarnas ögon. Visst, allt kan hända och man lyckades till exempel inte värva någon mister x i somras. Men det är skillnad på att kunna gömma sig bakom en oidentifierad spelare och som i detta fall, ett tydligt värvningsmål i Tevez.

ANNONS

***

Om de värvar Tevez skulle jag inte räkna bort Maxi Lopez för det. Jag tror de i stort sett redan har gjort klart med Catania-anfallaren. En ytterback och en mittfältare kan nog också vara på ingång.

***

Den unge franske anfallaren Paul Pogba (är lite som en mer teknisk variant av Yaya Touré) ska tydligen ha tackat nej till ett nytt kontrakt med Manchester United. Den 18-åriga talangen är en spelare som Milan haft ögonen på ett tag. Så varför skulle han vilja till rossoneri då? Har man Mino Raiola som agent är Milan alltid ett hett alternativ.

***

Det är inte bara Apache som är på ingång till Serie A. Även en lök och ål. Daniel “Löken” Löfqvist är klar för Parma och Agon “Ålen” Mehmeti för Palermo. Två svenskar till som ska försöka slå sig in i italienska startelvor. Jäkligt roligt.

ANNONS

***

Vad ska Inter göra i januari? Inte nöjer de sig väl med att värva Juraj Kucka? Jag är väldigt nyfiken på Morattis och Inters planer för vintermercaton.

***

Tyckte det var lite mäktigt att Djibril Cissé blev hyllad av supportrarna i måndags. På något sätt är det som att de kan känna igen sig i honom. Mycket känslor och spontanitet. Det lovar gott för Cissés framtid i Lazio. Är det något som driver en spelare framåt så är det ju supportrarnas stöd och kärlek. Det är ju det som är själva substansen i fotboll. Symbiosen mellan åskådare och spelare. För övrigt gjorde Lazio en rätt bra match i måndags men å andra sidan var Novara rejält dåliga.

***

Udinese går på som rena expresståget. Men glöm inte att de troligen kommer förlora Benatia, Asamoah och Badu till afrikanska mästerskapen i januari/februari. Kommer tappet då?

ANNONS

***

Milan tappade 2-0 till 2-2 mot Viktoria Plzen. En stor triumf för lilla Plzen förstås och lite slarvigt av Milan men de rödsvarta kunde i alla fall gotta sig åt att Pato såg fräsch ut när han gjorde ett mål och spelade fram till ett. Skönt också för Robinho att äntligen göra mål. Att få igång Phillipe Mexes i matchspel var också av vikt. Jag tror fortfarande att han är en riktigt bra förstärkning för MIlan.

Var inte Viktoria Plzens ytterback Rajtoral en Michel Salgado-kopia (de springer exakt likadant) med en Maxi Lopez-wannabee.frsiyr?

Publicerad 2011-12-07 kl 08:34

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto