Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Är Inter på gång nu?

Jag skrev igår att Wesley Sneijder skulle vara tillbaka och att Inter skulle se upp med Stevan Jovetic. Det var innan jag fick reda på att båda inte kunde komma till spel. För Inter gjorde det inte så mycket medan Fiorentina saknade sin stjärna väldigt mycket. Sneijders ersättare Phillipe Coutinho gjorde en bra match och spelade fram till första målet medan Jovetics ersättare, Adem Ljajic gjorde väldigt lite.

ANNONS

En av få ljuspunkter under hösten för Inter har varit just ungdomarna. Phillipe Coutinho och Davide Faraoni var bra igår (och även innan) och Luc Castaignos har också visat prov på stor potential. Sedan har de unge Andrea Poli som sparkapital. Där finns det fina byggstenar för framtiden.

Nu var det ju verkligen inte så att Inter spelade speciellt bra men det är sekundärt för dem just nu. Det är tre poäng som är det viktiga och att börja få kontakt med lagen framför. Det lyckades de med. Det var även säkert av stor vikt att Giampaolo Pazzini äntligen fick göra mål. Snyggt var det också. Om Inter vinner sin hängmatch mot Genoa på tisdag är man uppe på 20 poäng vilket skulle innebära att man trots allt inte är så långt efter. Men det krävs nog en bättre insats än igår för Fiorentina var verkligen inte bra.

ANNONS

Det var ett Fiorentina som var mycket håglöst och utan idéer när de inte hade Stevan Jovetic och Riccardo Montolivo med. Sedan agerade försvaret riktigt slarvigt på båda målen. Först Cesare Natali på första och sedan Manuel Pasqual och Valon Behrami tillsammans på andra. Natali är en habil mittback men rätt klumpig och jag förstår inte varför Matija Nastasic inte fick spela istället trots sin unga ålder. Nastasic är redan nu bättre än vad Natali någonsin kommer bli.

***
Lecce har varit bra offensivt och förtjänade nog fler poäng än vad de skrapade ihop under Eusebio Di Francesco. Under Serse Cosmi verkar det vara ungefär samma visa. Lecce spelade riktigt bra men återigen svek försvaret vid viktiga tillfällen.

Lazio däremot behöver inte vara det bättre eller spelförande laget så länge man har Miroslav Klose. Två mål och en framspelning. Med en sådan spelare kan man komma riktigt långt. Det är som att han inte gör så mycket väsen av sig men när matchen summeras så är han nästan alltid matchvinnare, målskytt eller framspelare. Lazio har flyt just nu men det har man när man har vinnarskallar.

ANNONS

Djibril Cissé har haft nerverna utanpå eftersom han haft så svårt att göra mål. Men spelar det så stor roll när han agerat så vass framspelare? Igår var det Cissés inlägg som Klose knoppade in avgörandet på. Målen kommer nog så småningom.

Publicerad 2011-12-11 kl 10:50

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto