Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Luis Enriques öde står på spel

Roma har inte besegrat Juventus på hemmaplan sedan 2004. På de sexton senaste matcherna mot Juve har Roma bara vunnit två. Det är en jobbig statistik att ha med sig in ikväll för Luis Enrique. Men kanske ‘är det just att det är en ny tränare och ganska många nya spelare som kan tala för att Roma inte är så påverkade av den historiken.

ANNONS

Det finns förutsättningar att det kan bli en riktigt bra match. Jag tror att Juve utan Vucinic kommer vara lite mer defensivt och att Roma kommer vara det spelförande laget. Förutom Vucinic så saknar inte Juve någon spelare medan Roma däremot saknar massor av spelare. Juan, Gago och Bojan är avstängda. Burdisso, Kjaer, Cassetti, Pizarro och Borini är skadade. Daniele De Rossi tvingas därmed gå ner till en mittbacks-position bredvid Gabriel Heinze. Detta öppnar upp för unge Federico Viviano på mittfältet. Ett modigt och spännande beslut. Jag köper det. In med de unga spelarna i hetluften. Det är där man kan växa.

Totti lär starta. Tillsammans med Osvaldo och Lamela. Om inte Luis Enrique överraskar med att slänga in Caprari istället för Lamela. Det vet man aldrig. Om Roma skulle förlora mot Juventus ikväll på ett tydligt sätt tror jag faktiskt det finns en rätt stor chans att Luis Enrique avgår som Roma-tränare. Så någonstans tror jag att spanjorens öde står på spel ikväll.

ANNONS

***
Zlatan brukar faktiskt inte filma så ofta. Mot Bologna visste han vad han gjorde när han la sig. Det var ingen straff men Rocchi gick på det. Domare Rocchi gjorde fler misstag och hade återigen en svart söndag. Förmodligen hans sämsta Serie A-höst på länge.

Annars tyckte jag Bologna stod upp bra och gjorde sig förtjänta av sin poäng. Jag gillar Ramirez-Diamanti-Di Vaio väldigt mycket. Och jag tror verkligen att Stefano Pioli är rätt tränare för klubben.

***

Jag börjar verkligen tröttna på konstgräs. Jag gillar Novara och atmosfären kring arenan och jag förstår den ekonomiska vinningen i att ha konstgräs. Men ändå, det är en helt annan fotboll. Det är nästan som en annan sport. Går tempot upp går det inte att kontrollera det, bollen studsar ifrån och att slå en boll på djupet är bara att glömma.

ANNONS
Publicerad 2011-12-12 kl 11:46

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto