Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Rättvist i Rom

Ingen vann mellan Juventus och Roma. Det var rättvist med delad pott. För Juventus var det ett litet fall bakåt medan för Roma var det ett litet fall framåt. Det blev en match i högt tempo och bra underhållning men däremot begicks det små misstag titt som tätt och det var det inte alltid så välspelat.

ANNONS

Arturo Vidal öppnade upp för Romas mål när han missade sin rensning bara en meter från det egna målet och kunde därmed se Daniele De Rossis inte allt för hårda skott smita in. Det var en blandning av blackout och iver. Jag minns själv att jag gjort en liknande miss. Jag stod och skulle täcka första stolpen vid en hörna och bollen slogs rakt emot mig och istället för att rensa så smet den in mellan mig och målet. Overkligt dåligt. Till råga på allt var det en match med Stockholms stadslag. Jag ville bara sjunka genom jorden.

Juventus tog sig dock upp ut underläges-träsket och tog sig in i matchen. Det böljade och det var jämnt. I andra halvlek kvitterade Giorgio Chiellini. Sedan blev det en match där båda kunde vunnit men ingen gjorde det. Rättvist så.

Francesco Totti missade en straff och blev väl lite syndabock. Tyckte han var bra ändå. Gabriel Heinze var en braveheart och stod alltid rätt. Chiellini var Juves motsvarighet till Heinze. Mycket hjärta. Förutom ett par svajiga aktioner var Daniele De Rossi alldeles lysande som mittback. Han är för bra för att inte klara av att byta position.

ANNONS

Förstod aldrig varför Jose Angel hamnade så långt in i plan och lämnade sin ytter fri så ofta. Rodrigo Taddei klarar sig överraskande bra fortfarande. Tyckte även att unge Federico Viviani klarde sig bra. Däremot kräver jag mer från Miralem Pjanic. Han måste bli mindre osynlig, ta för sig mer och få ut mer. Jag skulle kunna säga likadant om Erik Lamela men han är trots allt fortfarande nitton.

Även om Mirko Vucinic inte varit lysande den här säsongen så tyckte jag han saknades. Det som syns mest är kanske hans missar och hans misslyckade dribblingsförsök. Jag hävdar att hans närvaro gör mycket mer än vad man tror. Vucinics oförutsägbarhet är alltid ett orosmoment för försvararna. Kliver man som back fram för fort på montenegrinen blir man oftast bortgjord vilket innebär att försvararna ligger lite längre ner i plan. Dessutom är hans rörlighet och fräckhet viktig för Alessandro Matri. Vucinic gör Matri bättre även om det inte syns. Hur bra har Matri varit i de två senaste matcherna utan Vucinic?

ANNONS

Sedan led Juve av att Andrea Pirlo inte fungerade igår. Han slog bort många bollar och hade svårt när det gick undan. Det var väl den här Pirlo som Juve-supportrarna var oroliga för inför säsongen. Om jag skulle möta Juventus skulle jag beordra mina spelare att sätta vansinnig press på Pirlo och tvinga honom till misstag. När han får operera i lugn och ro är han mästerlig.

Tror ändå Juve är hyfsat nöjda med en poäng. De är fortfarande obesegrade.

Inter brukar ha lätt för Genoa på Marassi men min magkänsla säger att Inter kan få det tufft ikväll.

Publicerad 2011-12-13 kl 10:42

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto