Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Mazzarris sista säsong?

Japp, jag är ganska säker på det. Walter Mazzarris och president Aurelio Di Laurentiis relation är inte den bästa för tillfället. Kanske inte så mycket på grund av de svaga resultaten i ligaspelet, det kyliga läget mellan dem började tidigare än så och har hållt i sig. Mazzarri har tagit Napoli vidare i Champions League och gjort ett fantastiskt jobb med Napoli men i sommar tar det nog slut. Dels så vill nog Di Laurentiis hitta en ny tränare och Mazzarri själv vill nog prova något nytt.

ANNONS

T ex Luciano Spaletti, Gianpiero Gasperini, Claudio Ranieri kan alla vara lediga i sommar och kanske blir det någon av dom som är Napolis nya tränare. Mazzarri lär inte sakna anbud. Om inte Inter kan få Guardiola kan jag tänka mig att de riktar sina blickar mot Toscana-sonen. Om inte Luis Enrique överlever säsongen kan Roma vara en annan klubb, samma sak med Reja och Lazio. Det kanske verkar konstigt att säga detta redan nu men jag är ganska säker på att denna säsong är Mazzarris sista i Napoli.

***
Apropå Napoli så verkar de ha gjort klart med chilenska anfallaren Eduardo Vargas. En otroligt spännande spelare och en underbar värvning. En del påstår att han kommer bli ännu bättre än Alexis Sanchez fast så långt skulle jag inte vilja gå ännu. Jag skulle dock säga att man äntligen har hittat en otroligt stark back-up till Lavezzi och förmodligen hittat rätt spelare som kan ta över om Lavezzi skulle säljas.

ANNONS

***
Den andre Vargas, nämligen Fiorentinas Juan, kan var på väg till Inter. Vore inte helt fel. Det finns även små rykten att Inter skulle vilja ha Milos Krasic. Kanske inte omöjligt men jag tror att Juve är mer intresserade av att hitta en destination i Premier League för serben.

Om t ex Chelsea är intresserade av Krasic kan mittbacken Alex vara spelaren som går motsatt väg. Jag är inte helt överförtjust i den idén då jag är osäker på om Alex passar i Serie A. Hade det varit David Luiz det varit frågan om hade jag bytt och lagt 5-6 miljoner euro emellan på en gång. En annan variant skulle kunna vara att sälja till Manchester City och få Alexander Kolarov emellan. Men samtidigt har Giorgio Chiellini varit bra som vänsterback och nu visade även Paolo De Ceglie lite prov på liv sist mot Novara. En miittback är nog att föredra.

ANNONS

***

Även om jag tror att Inter fortfarande är med i bilden när det gäller Riccardo Montolivo så tycker jag att en flytt till Juventus mer och mer är logisk. Dels så behöver Juve honom redan nu då Andrea Pirlo inte håller en hel säsong och dels för att han på sikt är en perfekt ersättare till just honom. Jag undrar bara hur han i så fall ska försvara en sådan flytt då han i somras påstod att han vägrade säljas till Roma på grund av rivalitet?

Jag är tveksam om det blir av men jag hoppas att Juventus gör slag i saken och värvar Sevillas Martin Caceres tillbaka till Serie A. Hans tidigare sejour i Juventus var bra och han skulle vara väldigt användbar då han både kan spela i mitten och på kanten. Caceres är en modern försvarare som skulle passa bra i detta moderna Juventus.

***
Milan avvaktar nog lite när det gäller Carlos Tevez och litar till att argentinarens vilja ska fälla avgörande. Dock inte säkert att Manchester City ger sig så lätt. Imorgon ska de träffas. Enligt Adriano Galliani är Maxi Lopez alternativet till Tevez. Hur länge är Milan beredda att vänta på Tevez? Hur länge är Lopez beredd att vänta på Milan? Det lär finnas andra klubbar som är intresserade av Lopez. Säkert Genoa. Och även Fiorentina om Gilardino skulle lämna. Och visst måste väl Milan värva minst en mittfältare till under vintermercaton?

ANNONS

***

Just Genoa och Fiorentina skulle kunna vara destinationer för två Juve-anfallare. Medan Amauri inte riktigt passar in i Fiorentinas lönetak skulle Genoa lättare kunna lösa den saken. Däremot skulle Vincenzo Iaquinta kunna vara en man för Viola. Speciellt om Montolivo går åt andra hållet. Fabio Quagliarella däremot tror jag stannar kvar i Juventus.

***

Blir Roma mer brasilianskt efter jul? Villarreals anfallare Nilmar är fortfarande ett hett objekt för Sabatini och Paulinho (Corinthians) och Casemiro (Sao Paolo) är två mittfältare som skulle göra gott i Roma. Jag tycker fortfarande att även Portos bläckfisk, Fernando, skulle passa utmärkt. Räkna även med förstärkningar till försvaret.

***
Om ni undrar varför jag inte skrivit ett ord om gårdagens matcher är det för att det mesta från den sista omgången kommer finnas med senare i dagens omgångskrönika.

ANNONS
Publicerad 2011-12-22 kl 12:12

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto