Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Mysteriet Pato

Han kan sväva fram på en fotbollsplan som få. Han är en fotbollens Fred Astaire. Hans kapacitet är enorm. Ändå lyckas han inte riktigt, ändå får han inte ut det som man tycker att han borde. Varför har den blivande storstjärnan Pato blivit mysteriet Pato?
1. Skadorna
Allt för ofta när Pato har varit på gång och gjort ett par bra matcher i rad eller fått flyt i målskyttet sträcker han en lårmuskel eller liknande. Detta har självklart haft en förryckande effekt på brassen. Hans återkommande skador är oroande och det kan vara så enkelt att det mest handlar om det. Men jag är inte helt säker på att det är den enda anledningen. Vilket leder mig in på punkt två..
2. Spelförståelsen
Pato har det mesta en anfallare ska ha för att bli en toppstjärna men Pato saknar en sak. Spelförståelse. Pato har ännu inte visat någon större utveckling på denna front. Inte alltför sällan går han själv när han skulle passat eller tar löpningar dit han inte skulle. Om detta är något som han kan bli bättre på med mer mognad eller inte är svårt att säga men helt klart är att han måste förbättra sin spelförståelse.
3. The Zlatan Situation
Som faktiskt kan ha med ovanstående påstående att göra. Vi kan konstatera att Pato och Zlatan inte har världens bästa kemi. Det är kanske inte så att de direkt ogillar varandra men det finns tydliga tecken på att Zlatan inte föredrar Pato som sin anfallspartner. Förmodligen har det mycket med det sociala att göra. Zlatan har aldrig gillat spelare som är lite av “gullegossar” som t ex Rafael Van der Vaart i Ajax. Pato har vissa drag av det. Sedan är Pato en spelare som är bäst när han använder sig av sin snabba acceleration medan Robinho och Cassano använder sig mer av små instick och väggpassningar. Sånt som Zlatan också gillar. Hittills har Zlatan varit bäst utan Pato och Pato bäst utan Zlatan.
Kanske kan det ändras. Men kanske är det så att Pato aldrig kommer bli den storstjärna som han skulle kunna bli så länge han och Zlatan spelar i samma lag. Om det är så har Milan ett problem. Vilken spelare ska i så fall lämna? Ska de släppa sin största stjärna och sin offensiva referenspunkt? Eller ska de släppa den spelare som baserat på potential har störst framtidsutsikter av alla i Milan? Vad händer om Milan värvar Carlos Tevez? Hur länge kan Milan vänta på att Pato ska uppnå sin potential? Tills Zlatan slutar i Milan? Kan de verkligen göra sig av med en spelare som är tillsammans med lagets presidents dotter?

Milan har inte svaret på mysteriet Pato ännu. Men någon gång i framtiden måste gåtan lösas. Antingen av sig själv eller på annat sätt.Skriv ut

Publicerad 2011-12-27 kl 09:35
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons