Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Farina-killen med rent mjöl i påsen

Igår mottog Lionel Messi sin tredje raka Pallone d´or. Att han är världens bäste råder det inget tvivel om. Den dagen han lyckas bättre i landslaget kommer han förmodligen anses vara den bäste genom tiderna. Men Messi var inte den enda som blev belönad. 29-åriga försvararen Simone Farina hyllades igår av Fifa för sitt Fair Play.

Farina var spelaren som vägrade att bli korrupt. Han blev kontaktad av Alessandro Zamperini (som nu är en av de spelare som är åtalade för spelskandalen) och erbjuden 200 000 euro för att påverka resultatet i en cupmatch mellan Gubbio och Cesena. Ca 2 miljoner är mycket pengar för en spelare med relativt låg lön. Farina vägrade sälja sig och rapporterade händelsen till polisen. Igår hyllades han som en hjälte på den stora scenen.

ANNONS

***

En spelare som inte har lika rent mjöl i påsen är Cristiano Doni. I söndags vände sig Atalanta-supportrarna emot sin egen ikon. Banderoller med “judas”, “Doni-med oss är det färdigt” och “vi är och kommer alltid vara för rent spel”. Atalanta-supportrarna har tidigare stått bakom Doni men efter att han erkänt sin inblandning i spelskandalen och därmed ljugit supportrarna rakt upp kan de nog aldrig förlåta honom. Rätt så.

***

En annan spelare som fick banderoller emot sig var Marco Borriello. Juve-supportrarna verkar inte alltför nöjda med sitt nyförvärv. “Borriello-mercenario senza onore e dignita” vecklades ut under matchen mot Lecce. Ungefär “Borriello-legosoldat utan stolthet och dignitet”. Juve-fansen förbereder tydligen fler protester.

ANNONS

***
Nu verkar det som att Inter verkligen ger sig in i Carlos Tevezsåpan på allvar. De är beredda att bjuda över Milans bud (köprätt) och vill verkligen ha argentinaren. Dubbla derbyn alltså.

***
Medan Milan jobbar på Tevez-affären tittar de på en annan argentinare. Nämligen unge talangen Pablo Dybala.

***
Udinese har lånat chilenaren Bryan Carrasco med köprätt på halva delägarskapet. Carrasco är mest känd för sin komiska filmning under en landslagsmatch (länk här). Tur för Udinese att killen är bra på fotboll också.

Publicerad 2012-01-10 kl 10:28

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto