Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Pato-effekten

Enligt Carlo Ancelotti så var PSG och Milan överens men att det var Pato själv som stoppade affären. Samtidigt hörs det från Milan-håll att Berlusconi motsatt sig en övergång vilket kan vara en efterkonstruktion för att rädda situationen. Hela Tevez-Pato såpan har börjat bli kladdig. Om det nu är så att Milan var beredda att offra Pato för Tevez och Pato är medveten om det, kan det få dåliga effekter för den unga brassen. Vem vill vara oönskad?

För Milans skull hade jag gärna sett Carlos Tevez i en Milan-tröja. Jag tror han hade passat mycket bra in i en trio med Boateng och Zlatan. På något sett känns det som om de har samma mentalitet. De hade kunnat bli världens snyggaste rövar-band. Nu verkar det som om Milan får fortsätta att lösa problemen med Patos och Ibras samlevnad. För det finns problem. Dels är det en rent taktisk fråga. Känslan är att Pato passar bäst in i ett spel med snabba omställningar där han kan utnyttja sin fart. Milan spelar inte riktigt så och han blir lite lidande. Dels så är det samspelet mellan honom och Zlatan. När de väl försöker hitta varandra känns det inte helt naturligt och det sprudlar inte direkt av kommunikation mellan dem.

ANNONS

Risken är att det blir svårt att få dem att funka ihop och det är nog ingen slump att Zlatan faktiskt funkar bättre med Robinho fastän han egentligen idag är en sämre spelare än Pato. Om den uteblivna affären med Tevez leder till att man satsar på att förstärka försvaret och mittfältet med vettiga spelare kan det vara en bättre manöver. Men om man inte gör det och t ex Tevez går till Inter och gör succé kan det bli ångestfyllt. För även om jag tycker att Milan borde hitta både en och två spelare till både försvar och mittfält så hade det även behövts ett vassare namn bredvid Zlatan i Cassanos frånvaro.

Om nu inte Pato på något sätt kan bli den spelaren.

Publicerad 2012-01-14 kl 09:42

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto