Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Inter blåste mer liv i ligan

Lorenzo Medici

Inters derbytriumf blåste ordentligt med liv i ligan och framför allt tog de sig själva in i scudettosnacket på allvar i och med vinsten. Det är inte längre ett lika tydligt tvåhästars-race mellan Milan och Juventus. Claudio Ranieri är på väg att göra samma sak som när han tog över Roma. Ta laget från botten till att jaga en mästartitel på allvar.

Milan hade mest boll men skapade inte särskilt mycket. Inter var kompakta och försvarsspelet var perfekt. Som under gamla goda Mourinho-dagar. Walter Samuel och Lucio var bröderna vägg igen, Javier Zanetti den eviga traktorn, Esteban Cambiasso visade att han fortfarande kan agera mittfältsmatador och Il Principe har blivit klinisk igen. Tyckte även att Nagatomo var väldigt bra.

Medan Inter verkar ha hittat sig själv verkar Milan ha tappat bort sig lite grann. Pato gav fler frågor än svar, Zlatans halvsvaga insats var en blandning av att han inte var tillräckligt delaktig själv och att han fick för lite bollar. Jag har sagt det förr, Zlatan och Pato har svårt med samarbetet. När Pato skjuter istället för att passa tittar han upp för att be om förlåtelse men Zlatan möter aldrig hans blick. Noll ömhet.

Annons

Pato både tänker för lite och för mycket. Ibland skulle han behöva tänka mer i vissa situationer när han kan passa istället för att avsluta och tvärtom. Ibland känns det som att han tänker för mycket. Spelar jag på Silvios och Barbaras nåder? Varför lossnar det inte? Prestationsångest. Jag tycker fortfarande att Milan kanske ska tänka en gång till när det gäller Carlos Tevez.

Tyckte Mark Van Bommel var bäst i Milan. Thiago Silva håller alltid hög lägsta-nivå. Stephan El Shaarawy behövde bara 30 sekunder på sig att visa att han blivit orättvist förbisedd. Han förtjänar inte att vara så långt ner i hierarkin. Vad är det för vits med att lägga stora pengar på honom, inte låna ut honom under januari och sedan ändå inte låta honom spela? Jag ser ingen anledning till att starta med Urby Emanuelsson istället för El Shaarawy som trequartista.

Annons

Nu är ju förlusten ingen katastrof för Milan eftersom Juventus bara är en poäng före och Inter faktiskt fortfarande är fem poäng efter. Men utan någon Tevez och förstärkningar till mittfältet och på vänsterbacken har jag svårt att se att Milan ska kunna ta nästa steg. Att bli ännu bättre.

Inter kan däremot börja se fram emot en intressant vår. Ranieri har byggt bakifrån och när försvarsspelet sitter brukar det lösa sig framåt. Nu är dessutom Wesley Sneijder och Diego Forlan tillbaka. Frågan är om det verkligen behövs någon Carlos Tevez? Med Pazzini, Milito, Forlan, Sneijder, Alvarez och Coutinho att tillgå har jag svårt att se att det är där Inter behöver förstärka. Om inte någon eller några lämnar klubben förstås. Det viktigaste för Inter är att det finns en tro igen, en själ att känna sig stark i.

Annons

Efter gårdagen är tabellen tightare och ligan mer spännande. Jag älskar det.

Publicerad 2012-01-16 11:20

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto