Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Snart halvtid

Till helgen spelas den 19:e omgången. Då har halva säsongen gått. Nu går vi mot finare planer och vackrare väder vad det lider. Jag tänker på alla scudettos som avgjorts på soliga (eller regniga för den delen) arenor i slutet av maj. Det finns så många minnen att plocka fram. Men tankarna går också framåt.

Tänk att Claudio Ranieri gjort det igen. Lagat patienten. Precis som med Roma tog han ett lag halvt i kris och i botten av tabellen och lyfte dem tillbaka in i scudettoracet. Ska han gå hela vägen den här gången? Ska han kunna bryta sitt rykte om att vara en icke-vinnare? Frågan är ju också vad som händer nästa säsong. Säg att Inter kommer tvåa eller trea och kvalificerar sig för C.L. Då har Ranieri har ju gjort det bra och vi leker med tanken att han då får fortsatt förtroende från Moratti.

ANNONS

Hur bra är Ranieri i längden? Är han bäst på att laga lag för stunden men att han på lång sikt inte duger? Så blev det i Roma.

***

Tänk om Milan sålt Pato till PSG i förra veckan och han hade sträckt sig i sin första match. Vilket antiklimax för PSG det hade varit. Men man kan ju inte låta bli att tänka att det kanske hade varit en bra affär för Milan. Vissa spelare blir aldrig av med sådana typer av skador. Pato är helt klart i den riskzonen. Därför har nu Milan vänt ögonen tillbaka till Maxi Lopez. Känns ju inte som någon Tevez direkt. Jag tycker det är läge för Milans unga spelare som Merkel och El Shaarawy att få större utrymme nu.

***

Hoppas verkligen Juventus värvar Martin Caceres. Hoppas verkligen Roma värvar Marquinho. Hoppas verkligen Fiorentina värvar Antonio Candreva.

***

Kan Palermo göra en Sampdoria? Det vill säga gå från spel ute i Europa till att åka ur. Att bli ett lag som man aldrig trodde skulle bli nedflyttade men som blev det. Risken finns. Mutti kan vara en ny Cavasin. Jag hoppas verkligen inte det. Må Abel Hernandez bli skadefri snart.

ANNONS

***

En spelare man nästan glömt är Giuseppe Rossi. I sommar tror jag han äntligen kommer tillbaka till Serie A igen. De flesta större lag i Italien lär vilja ha honom. Personligen tror jag han skulle göra sig bäst i t ex Roma.

***
Ikväll spelar Sampdoria mot Livorno,  en match de bör vinna. Det har man ju i och för sig trott många gånger den här säsongen. Men det känns som att Sampdoria är lite på gång nu. Tänk om Torino, Sampdoria och Pescara/Verona går upp på bekostnad av tre av dessa lag, Novara, Cesena, Lecce, Siena eller Chievo. Nog skulle Serie A bli lite snyggare då.

Publicerad 2012-01-20 kl 14:10

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto