Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Roma lekte och Juve blev vintermästare

75-25 i bollinnehav för Roma. Förkrossande siffror. Roma hade inga problem att snurra upp ett totalt förvirrat Cesena-försvar. Framåt hade Erik Lamela diamanter i fötterna, Totti var Totti igen och Fabio Borini en frisk fläkt. På mittfältet var Fernando Gago både klok och skicklig, Leandro Greco överraskande bra och Miralem Pjanic en stjärna med sin sublima teknik och stora finess.

Jag har alltid sagt att jag gillat Romas grundidé om offensiv fotboll och satsning på unga spelare och jag gillade att de stod fast vid Luis Enrique när det blåste hårt. Ett projekt bygger man inte på en dag. Nu bär det frukt. Ordentligt också. Så som Roma ser ut idag är man ett lag som kommer vara med och fightas om topp-tre platserna in i det sista.

ANNONS

Juventus blev vintermästare efter att ha besegrat Atalanta. En mycket bra match. Högt tempo och chanser åt båda håll. Att vinna över Atalanta på bortaplan den här säsongen är riktigt starkt. Jag tycker också Juventus har varit det bästa laget efter en halv säsong. Andrea Pirlos (en av planens bästa spelare) framspelning till Stephan Lichtsteiners mål var ett guldkorn. Mirko Vucinic hade mycket magi i fötterna, Alessandro Matri jobbade bra och stod rätt men missade mycket, ytterbackarna De Ceglie (en hybrid av Asthon Kutcher och Joe Jordan) och Lichtsteiner attackerade hela tiden och Luca Marrone behövde inte mycket tid för att visa att han är mer än en bra back-up (man förstår varför Conte vägrat att låna ut honom).

Att bli vintermästare är inget att rycka på axlarna åt. Sedan säsongen 04/05 har det laget som lett serien i “halvtid” också sedan slutat som mästare. Så om traditionens makt håller i sig så ser det väldigt bra ut för den gamla damen. Glöm heller inte att Juventus jämfört med konkurrenterna Milan, Inter, Udinese och Lazio inte har något Europa-spel att tänka på.

ANNONS

Idag ser jag framför allt fram emot Inter-Lazio samt Palermo-Genoa. Kommer Inter utöka sin segerrad? Kan Lazio höja sig på San Siro? Kan Palermo rycka upp sig? Kommer Genoa kunna följa upp sin fina insats från senast? Och hur fungerar Zlatan på konstgräs?

Publicerad 2012-01-22 kl 11:35

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto