Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Missade Inter scudetton nu?

Är Inter borta från scudetton nu efter förlusten mot Lecce? Ja, troligen. Att komma ikapp både Juventus och Milan känns svårt, nästan omöjligt. Men det handlar väl inte bara om att de förlorade igår. Inter och Claudio Ranieri har skapat en bra grundstruktur och disciplinerat försvarsspel men de saknar vissa bitar.

Framåt har de egentligen bara Wesley Sneijder som kan avgöra matcher på egen hand och han har varit skadebenägen eller inte helt i form. Dessutom visade han tendenser på att vara missnöjd (vilket jag förutspådde i somras) och det är inget gott tecken. Giampaolo Pazzini och Diego Milito är goda strikers men är beroende av bra spelare runt sig. Saknaden av Samuel Etoo är stor.

ANNONS

Dessutom tycker jag att Inter behöver mer snabbhet och lite mer tekniska spelare på mittfältet. Hinner de göra nåt innan mercaton stänger? Inter kommer säkert vara med och kämpa om den sista tredjeplatsen men de är inte scudetto-material helt enkelt.

***

Lecce börjar nu plocka poäng retroaktivt. Egentligen har de spelat bra i de flesta matcher den här säsongen men lidit av svagt försvarsspel och att man inte kunnat knyta ihop säcken vi flera tillfällen. Lecce känns som det lag som ligger under strecket som har bäst chans att klara sig kvar. Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Udinese kommer inte plocka hem German Denis efter säsongen. Luis Muriel är en av anledningarna.

***

Zlatan och Milan hade inga problem att hänga på Juventus i toppen. Ibra smekte in en frispark och bröstade ner en boll till Antonio Nocerino som skickade in en projektil bakom Michael Agazzi. Milan-ikonen Massimo Ambrosini stötte småtjusigt in trean. Milan har en bra grund att stå på och lyckas ofta vara lite sådär lagom lata. En dag på jobbet ungefär. Det blir nog tuffare i veckan mot Lazio antagligen.

ANNONS

Jag kan fortfarande inte släppa att jag tycker att Zlatan och Tevez är ett på papperet alldeles lysande anfallspar. Finns det fortfarande hopp mån tro? Jag kan heller inte släppa att jag tycker de borde värva in en klass-mittfältare och då menar jag inte Sulley Muntari som det ryktats om. Är förresten inte Pinilla väldigt lik Lavezzi?

***

Såg ni Rodrigo Palacios mål? Drömträff. Fantastisk spelare. Jag har alltid hållit argentinaren högt och nu uppgraderar jag honom lite till i min bok. Tänk att det var Genoas trio som sjöng vackrast på Marassi och inte Napolis. Genoa kunde ståta med sin egen-komponerade variant av de tre tenorena i Sculli-Gilardino-Palacio. En härlig trio.Tänk då på att Genoas tränare Marino hade Bosko Jankovic på planen också. Snacka om offensiv.

Napoli har svårt att plocka poäng just nu. Kanske ska Mazzarri strunta i att vila spelare hit och dit. I vilket fall känns det tveksamt att vila Edinson Cavani då han är den enda riktiga strikern i laget även om han är lite sliten och det är många matcher. Han såg inte speciellt sliten ut när han hoppade in. Hur ofta vilar Zlatan?

ANNONS

***

Det finns ingen stoppknapp på Miroslav Klose. Han är född målskytt. Han är som en målskyttarnas yrkesmördare. Tyst och obarmhärtig. Lazios framgångar verkar utgå mer och mer från den tyske målskytten.

***

En annan spelare som ett lag hänger upp det mesta på är Stevan Jovetic. Mål igen mot Siena och återigen visade att han är en av Serie A:s finaste juveler. Värdet bara ökar. Men vart är Fiorentina på väg med honom? Fansen strejkade och ägarna fanns inte på plats igår efter alla påhopp den senaste tiden. Tyckte i alla fall att Amauri vid sidan av Jovetic kändes som ett lyft för Viola.

***

Igor Budan och Fabrizo Miccoli. Vilket radarpar. Som Helan och Halvan ungefär. De har redan hittat stor fotbollskärlek mellan varandra och har legat bakom Palermos två senaste segrar. Vem trodde att Budan skulle vara rosaneros lösning på problemen? Inte jag i alla fall.

ANNONS

***

En ljuvlig frispark av Miralem Pjanic räckte inte för Roma. En poäng mot Bologna var såklart en missberäkning. De saknade inte chanser men de måste bli mer effektiva. Ungefär som Marco Di Vaio.

***

Nu är det bara två dagar kvar av mercaton och självklart kommer det hända en del in i det sista. Så är det alltid. En del affärer kommer bli av och en del kommer spricka i sista stund.

Milan kanske gör ett sista försök på Carlos Tevez och lär värva en mittfältare. Dock inget stort namn misstänker jag. En spelare som de bör värva är Riccardo Montolivo men han verkar inte röra på sig från Florens. Fiorentina verkar i alla fall gjort klart med Ruben Olivera.

Jag tror Inter siktar in sig på att värva Fredy Guarin och jag tror att Juventus värvar Radja Nainggolan nu eller till sommaren. Genoa verkar ha värvat halva delägarskapet av Ciro Immobile. President Preziosi säger sig stolt ha värvat honom utan att ge något tillbaka. Inte sant förstås. Självklart finns det någon sorts överenskommelse mellan klubbarna. Att Juve har första-tjing på någon av deras spelare. Någon av Palacio, Veloso eller Boakye antagligen.

ANNONS

Genoa lär nog värva Alessio Cerci i sista sekund och kanske även Fernando Belluschi (men kan Porto verkligen sälja både honom och Guarin?). Försvararen Roger Carvalho är redan klar. Roma har gjort klart med brassen Marquinho, en spelare jag gillar mycket.

Om Lazio värvar Keisuke Honda lämnar nog Djibril Cissé för England och QPR. Napoli kanske plockar in en försvarare i sista stund. Salvatore Bocchetti?

Mer om mercaton lär det ju bli i de två närmsta bloggarna.

Publicerad 2012-01-30 kl 11:22

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto