POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Romas, Zlatans och Montolivos chans

Zlatan Ibrahimovic fick tre matchers avstängning. Jag tyckte det var lite hårt trots allt. Visst, det var osportsligt uppträdande men slaget var inte speciellt hårt. Dessutom hade Aronica strypgrepp på Nocerino. Nu tror jag i och för sig att Ibrahimovic har en bra chans att få sitt straff förkortat.

Det är en knivig situation för fotbollsförbundet och “giudice sportivo” (den sportsliga domarjuryn) eftersom hur man än gör så kommer den ena klubben att gnälla. Först och främst så vill de antagligen göra en så rättvis bedömning som möjligt men det ligger säkert i deras intresse att hålla alla så nöjda som möjligt. Troligen tog de beslut om tre matcher fullt medvetna om att Milan kommer överklaga. Kanske kommer man då dra av en match på Zlatans avstängning (inte helt ovanligt) och därmed få Milan mer nöjda och kanske Juventus mer nöjda än om man hade gett Zlatan två matchen på direkten.

Om Zlatan bara får två matchers avstängning till slut så kommer Juventus säkerligen att klaga. Självklart vill de helst inte ha Zlatan på motståndarsidan i en så viktig match. Tycker nog ändå att Juventus gör bäst i att hålla sig lugna. Mycket ligger trots allt i deras egna händer. De har en match mindre spelad mot Parma som de kan dra nytta av. Det är bättre att de lägger fokus på den matchen. Vinner de den har de till och med råd att förlora mot Milan och ändå ligga före i tabellen. Sedan är det ju inte så att de är slagna på förhand bara för att Zlatan skulle vara med.

Som “neutral” åskådare skulle jag nog ändå vilja ha med Zlatan i den stora drabbningen. Desto mäktigare match desto bättre. Milans svaga mercato får bekänna färg nu. Nu är det upp till Maxi Lopez att visa att han kan vara en god back-up till Ibra. Nu behövs det en pigg El Shaarawy. Men man kan inte låta bli att tänka att en Carlos Tevez hade varit bra för Milan i detta läge.

Känslan är dock att hetsen håller på att trissas upp mellan Juventus och Milan. Ikväll får vi en försmak då de möts i italienska cupen. Med Zlatan på planen.

***
Catania och Roma har ikväll chansen att plocka tre poäng. Det känns nästan som om de har chansen till tre bonuspoäng eftersom det var så länge sedan matchen sköts upp. Nu kanske det blir svårt att hinna fixa en vinst för något av lagen då matchen återupptas i den 65:e minuten vid ställningen 1-1. Roma skulle vid en vinst gå om Inter i tabellen vilket naturligtvis skulle sitta fint för dem. Vore jag Luis Enrique skulle jag gå all-in för en seger. En poäng är inte så mycket värt i detta läge medan tre vore väldigt mycket värt.

***
Riccardo Montolivo uppges vara nära en flytt till Milan i sommar. Tjena mittbena. Det har varit klart sedan förra sommaren. Regelrätt eller ej så har Milan garanterat haft kontakt med Montolivo och hans agent och kommit överens om en flytt till sommaren 2012. Annars kan jag inte förstå varför han inte gått tidigare. Förmodligen har Milan lovat en högre lön om han var beredd att vänta ett år så att Milan slipper betala någon övergångssumma. Vilket nu troligen kommer ske. För Montolivo är det äntligen en chans att få spela i ett storlag och reguljärt i t ex Champions League. Däremot kan man ju ifrågasätta hans Fiorentina-hjärta. Hellre hög lön än att klubben som utvecklat honom till den han är ska få några pengar. Lite unket tycker jag om det nu är så det är.

***
Apropå Fiorentina så har ju Stevan Jovetic ganska nyligen förlängt sitt kontrakt med klubben. Nyligen sa han dock ” Jag har förlängt men man vet vad aldrig vad som händer i framtiden”. Ett typiskt uttalande för en spelare som vet att han snart är för bra för klubben. Som förr eller senare vill spela i Champions League. Om Fiorentina tänker bygga sitt lag kring Jovetic ska de nog försöka skärpa sig på transfermarknaden lite och verkligen satsa. Annars kommer de inte kunna behålla Jovetic länge till.

***
Jag har alltid gillat Pasquale Marino och var förvånad att han inte lyckades bättre i Parma. Kanske passar spelarmaterialet i Genoa honom bättre. Är han inte väldigt lik Marcelo Bielsa till utseendet och med sitt lite nervösa sätt att vanka av och an?

Publicerad 2012-02-08 kl 11:04
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto