Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Baksmälla i Europa League

Om serie A vore ett rockband på turné så var Milans framträdande i onsdags ett bejublat sådant. Det blev efterfest. Udinese blev berusade och Lazio blev stupfulla. Tyvärr skulle de spela dagen efter. Baksmälla i Europa League.

Lazio började bra med ett Klose-mål men föll sedan ihop. Återigen var det försvaret som inte höll. Jag sa innan säsongen att det inte skulle hålla utan något starkare nyförvärv till backlinjen. Andre Dias närvaro är för viktig och när han är skadad blir det svårt. Förstår fortfarande inte varför Reja inte ger Luca Crescenzi chansen. Jag menar, det kan inte bli sämre än med Zauri, Stankevicius och Diakité. Men Reja är feg med ungdomar.

Kul att se Diego igen. Nu i Atletico-tröja. Jag tycker fortfarande att Juve var lite taskiga mot honom. Nu har ju saker och ting löst sig bra till slut för “den gamla damen” men den där Ciro Ferrara-säsongen var märklig på många sätt. Under nästan en hel höst var Juventus det starkaste laget med Diego som offensiv dirigent. Sedan hände något. Den där förlusten mot Napoli. Inget blev sig likt. Men det är en annan historia. Kanske gör jag en blogg om mysteriet med Juventus säsongen 09/10.

Lazio är mer eller mindre utslagna ur Europa League. För dem kanske det är bra så att de kan koncentrera sig på att försöka komma trea i ligan. För italiensk fotboll är det värdelöst. Om man ska ta tillbaka den där fjärdeplatsen i Champions League måste de italienska klubbarna göra bättre ifrån sig och ta turneringen på större allvar. Jag menar hur fint vore det inte med en semifinal för Lazio mot Manchester United med en full arena? Var det möjligen Lazios framtida tränare som satt på motståndarnas bänk igår? Diego Simeone har alltid sagt att han kommer träna Lazio någon gång. Kanske är det inte långt dit.

Udinese klarade sig lite bättre men inte mycket. De pressade mot PAOK men lyckades inte få dit bollen. Man saknar Antonio Di Natale väldigt mycket. Nu måste man åka till Grekland och det är inte lätt. Det kommer koka på arenan. Något det aldrig gör på Stadio Friuli. Jag undrar om de skulle fylla den där arenan om en Lionel Messi fanns med i laget.

***
Ikväll kör vi igång igen. Fiorentina mot Napoli kan bli galet vackert. Oviss match och massor av underbara spelare. Jovetic vs Lavezzi. Cavani vs Amauri. Hamsik vs Montolivo.

***
Jag har en känsla av att Diego Forlan kommer sätta avtryck ikväll.

***
Walter Mazzarri är en spännande tränare. Hans harakiri-fotboll och icke-taktik som blir en taktik i sig är ofta underhållande. Enligt honom själv är han antagligen ett geni. Han är i vilket fall narcissistiskt lagd. Nu påstår han att det är hans förtjänst att Napolis gulddagar är tillbaka och att spelare vill till klubben. Självklart har han haft effekt på uppsvinget men det är på gränsen till storhetsvansinne.

***
Antonio Conte är ute och hetsar om uteblivna straffar. Den där handsen mot Siena kan jag hålla med om och med perspektiv på en del billiga straffar som Milan fått tidigare under säsongen så kan jag ha viss förståelse för irritationen. Men jag tror att det mest handlar om att laget inte riktigt klickar som förut.

Jag har lite svårare att se de uteblivna straffarna mot Parma som någon skandal. Giovinco skulle inte haft straff för Parma och Pirlo skulle inte haft straff för Juve. Situationen med Giaccherini var mer svårläst men kändes långt ifrån solklar. Jag tyckte däremot Pirlo filmade så det stod härliga till men det hör man inte mycket om. Om Zlatan får sin avstängning förkortad lär helvetet bryta lös.

***
Känns det inte som att det är dags för Alessandro Del Piero nu?

***
Ibland tycker jag att det är lite tråkigt att inte hinna se mer av annan fotboll. Jag gillar Premier League. Men jag kan inte låta bli att tänka tanken. Inter slår ut Marseille och Napoli slår ut Chelsea. Då har Italien tre lag i Champions Leagues kvartsfinaler och England noll. Zero.

Jag kunde inte låta bli att skriva det.

Publicerad 2012-02-17 kl 12:40
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons