POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Kaos i Lazio

Edy Reja faxade igår in sin avskedsansökan som tränare för Lazio. Matchen ikväll mot Atletico Madrid blir troligen hans sista. Förmodligen är upprinnelsen ett möte mellan Reja och president Claudio Lotito och sportdirektör Igli Tare. Reja var med all rätt antagligen missnöjd med de uteblivna nyförvärven under januari och anade även att Lotito inte ser honom som deras tränare nästa säsong. Lotito och Tare var säkert missnöjda med hur resultaten sett ut den senaste tiden (tre raka förluster).

Lotito kunde inte varit mer osmidig än så här. Om Reja lämnar klubben nu tror jag att Lazios chanser att nå tredjeplatsen minskar rejält. Reja har inte gjort ett dåligt jobb och han har satt en grundstruktur i laget. Att det gått så dåligt den senaste tiden handlar mest om de enorma skadeproblem man haft i försvaret och de uteblivna nyförvärven som han knappast kan belastas för.

Jag kan förstå att Lotito inte vill ha honom nästa säsong men att ge de indikationerna redan nu, som jag tror han gjort, är enormt klumpigt. Någonstans har Reja läst det mellan raderna. Varför väntar man inte och ser hur säsongen artar sig innan man tar ett sådant beslut? Dessutom verkar spelarna och supportrarna stå på Rejas sida. Att byta tränare nu tror jag inte är den rätta lösningen.

Att Reja sedan kanske inte är rätt tränare i det långa loppet är en annan sak. För det tror inte jag heller. Precis som Ranieri är han en tränare av de äldre gardet som sätter strukturen och taktiken före allt annat. Jag tror inte att Reja någonsin kan göra Lazio till ett scudetto-lag men han hade definitivt kunnat ta dem till en tredjeplats den här säsongen med tanke på de lilla försprång det har till Inter, Napoli och Roma i tabellen.

Reja är en bra tränare men han har svårt att få ut det bästa av spelare med den högsta potentialen eller spelare som bryter mönstret. Vad är det för vits att Mauro Zarate och Djibril Cissé ska spela långt ute på en kant när de är som bäst mer centralt? Varför ska de lägga så mycket energi på det defensiva spelet när det bara saboterar deras spelglädje och förvirrar dem. Varför är Hernanes bara briljant ibland när han skulle kunna vara det mycket oftare? En mästerlig tränare lyckas kombinera skicklig taktik med att få ut det bästa av alla. Reja har det ena men inte det andra.

Men att hamna i meningsskiljaktigheter nu i februari som Lotito och Reja har gjort är inget annat än väldigt klumpigt gjort av presidenten. Ibland kan det vara vettigt att chansa med att byta tränare när man kämpar om en nedflyttningsplats för att få in en ny röst som väcker laget men i denna situation tror jag att det bara är skadligt för Lazio.

En skada som Lotito får ta ansvaret för.

***
Jag gillade Claudio Ranieris försök med Diego Forlan och Mauro Zarate på topp med Wesley Sneijder som offensiv mittfältare. De gick väl sådär. Som vanligt var spelet långt ifrån bländande och utan någon större fantasi . Det finns alltid något åtstramande med offensiven. Men Inter gjorde en klart mycket bättre match än i de senaste tillställningarna och var nära att få med sig ett bra resultat från Marseille. Visst kan Inter ändå lyckas ta sig vidare men är nog trots allt det italienska lag som har sämst utgångsläge inför returerna. Tänk att de två italienska lag som satsade mest på fart och offensiv var också de två italienska lag som det gick bäst för.

Normerna har rubbats.

Publicerad 2012-02-23 kl 10:10
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto