Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Zlatan vs England

Lorenzo Medici

Zlatan och England. Det finns något som ligger och gror där. Jag tror inte på myten om att alla engelsmän tror att engelska landslaget fortfarande är bäst i världen eller att alla engelska journalister tror att Zlatan Ibrahimovic är överskattad.

Men det finns en del ledande engelska skribenter som hörs mycket som verkligen tycker att Zlatan inte är så bra som de flesta säger. Att han inte levererar i de stora matcherna, att han har svårt att göra mål på engelska lag. Vissa tycker till och med att han är en nolla. Jag tror att det främst handlar om okunskap. Hur många Milan-matcher har de egentligen sett? Inte så värst många gissar jag. För dem gäller inget om man inte har presterat i deras egen liga.

Ikväll står Zlatan där på engelsk mark igen. Milan har ett 4-0 överläge på Arsenal och det ska mycket till för att engelsmännen ska kunna vända på det. Det krävs ett mirakel. Visst hade det varit häftigare om Zlatan kunnat avgöra en jämn tillställning på Emirates. Framför ögonen på alla betvivlare.

Annons

Kanske blir inte matchbilden sådan att Zlatan hamnar i huvudrollen. Men i vilket fall så har han chansen att visa dem hur bra han är. Att de har fel. Jag hoppas att Zlatan spelar med ett horn i pannan. Att han känner att han har en oplockad gås. Det är då han är som bäst. Kanske spelar det ingen roll. Kanske har de ändå redan en bestämd uppfattning om svensken. Men det vore ändå skönt om han satte några på plats.

På deras egen mark.

Publicerad 2012-03-06 08:05

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto