Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Milan drygade ut till fyra när Juve X:ade igen

Lorenzo Medici

Milan placerade igår kanske ett litet lillfinger på scudetton. Seger över Lecce medan Juventus tappade poäng på Marassi mot Genoa. Fyra poängs skillnad. Milan gjorde som så ofta inte mycket mer än vad de behövde mot Lecce. Zlatan bjöd som så ofta på lite överkurs. En klack-assist och ett kanonmål.

Juventus och Genoa spelade handboll utan att göra mål. Andrea Pirlo och Mirko Vucinics fötter glänste mest utan att lyckas överlista Seba Frey. Juve hade flest chanser och borde nog ha vunnit men Genoa hade gott om målchanser de med. Efter matchen blev det en svartvit silenzio stampa (man pratar inte med media) på grund av utebliven straff och ett tveksamt bortdömt mål. Men även Genoa hade en diskutabel situation på övertid när Marco Rossi ramlade i straffområdet.

Båda straffsituationerna ser ut som straff vid första ögonkastet men Alessandro Matri drog själv i Carvalho innan han blev nedragen i straffområdet och Andrea Pirlo såg ut att ta bollen innan han tog Rossi. På det bortdömda målet såg dock Simone Pepe ut att vara i linje men i ärlighetens namn var det svårt för den assisterande domaren.

Annons

Fyra poäng går ju naturligtvis att ta igen men känslan är att Milan bara behöver vara normala när Juventus måste vara på topp. Det är svårt i längden. Nu har Juventus ett riktigt tufft program med bland annat matcher mot Fiorentina, Inter och Napoli. Det är ingen promenad i parken direkt. Å andra sidan är det då som Juventus varit bäst. När de mött de bästa lagen. Men är man inte i full form som man var tidigare kanske den historiken inte betyder någonting.

***
Den gyllene tredjeplatsen som bereder väg till ett Champions League-kval tätnar. När Roma, Inter och Napoli alla vann förlorade både Udinese och Lazio. Det kan bli en rysare ända in i maj. Lazio utförde harakiri på sig själva. Luciano Zauri fortsätter med sin Lega Pro-klass och Andre Dias är långt ifrån vanlig form. När Matuzalem sedan plockade av sig själv från plan med en korkad eftersläng på Diamanti såg det mörkt ut. Kanske var utvisningen aningen hård men brassens armfäktning var mer med flit än inte, vilket förmodligen omvandlade det gula kortet till det röda hos domare Guida. När sedan Gaston Ramirez sprang ifrån Lazio-försvaret drog Alvaro Gonzalez på sig lagets andra röda vilket betydde godnatt för Lazio.

Annons

Bologna fortsätter att imponera med sin dynamiska omställningsfotboll. Stefano Pioli har verkligen hittat ett sätt att mjölka ut det bästa ur truppen. Struktur, snabba omställningar och mycket kvalité i Dimanati och Ramirez räcker långt.

***

Bortolo Mutti är nog inte längre president Zamparinis Jose Mourinho. De senaste två matcherna har det verkligen inte sett bra ut för Palermo och jag tycker Mutti visade dålig fingertoppskänsla mot Roma. Varför skulle Eran Zahavi göra något som inte Josip Ilicic kunde göra när slovenen är en bättre spelare? Varför fortsätta med Igor Budan när man borde förstå att det var dags att spela med Abel Hernandez som är en mycket bättre spelare än kroaten. Varför skulle Budan vinna massa nickdueller mot Kjaer/Heinze? Däremot skulle Hernandez kunnat skapa oro med sin snabbhet.

Annons

Allt detta blev ju tydligt när båda två hoppade in i andra halvlek. Budan spelade för att han gjort mycket mål innan och för att det hade “känts fel” att peta honom. Ett klassiskt fel. För mig kan man lika gärna kalla det för dålig fingertoppskänsla.Palermos förlust berodde kanske ändå mest på Romas styrka, Ezeqiuel Munoz och Massimo Donatis katastrofinsatser och Fabrizio Miccolis sjunkande form.

Roma lånade inte ut bollen i första halvlek och borde kanske gjort något mer mål. Fabio Borini fortsatte sitt fina flyt och var riktigt pigg. Även Erik Lamela såg bättre ut än på ett tag. Största segerorganisatörerna var dock Simon Kjaer och Gabriel Heinez. Båda var obevekliga längst bak och stod alltid rätt. Intressant med Roma och Luis Enrique är att fastän jag får känslan att många tror att L.E inte är populär bland supportrarna och att de vill ha bort honom så är det ju inte riktigt så.

Annons

Sanningen är att det aldrig varit några jättestora protester för att han ska avgå och i en undersökning nyligen ville majoriteten ha kvar honom. Sedan är det ju så att Roma alltid lyckats vinna precis innan fallet blivit alltför stort. Jag tror ändå att de kan bli vassa under våren när gräsmattorna blir grönare. Jag tror fortfarande att envishet med L.E-projektet kan bära frukt.

***
Catania ångar vidare efter en seger mot Fiorentina med 1-0. Ciccio Lodi var både mittfälts-strateg och målskytt på straff. Fiorentina hade gott om chanser men har ingen som kan göra mål. Alessio Cerci, Amauri och Andrea Lazzari var alla för dåliga när det var dags för det konkreta avgörandet. Steevaaan Joovetiic, var är du? De behöver honom så väldigt mycket.

***
Forlan-frissade Thomas Manfredini fattigmansbissade in 1-0 för Atalanta och alltmer gleshjässade Gabriel Paletta steg högst i skyn och kvitterade på nick. En poäng vardera som tog lagen ingenstans.

Annons

***
Novara plockade tillbaka Attilio Tesser och vann på en gång (mot Udinese). Dessutom spelade de bättre än på bra länge. Tesser version 1.2 gav alltså positiv effekt. Cagliari gör nu likadant. Bort med Davide Ballardini och tillbaka med Massimo Ficcadenti. Jag är inte alls säker på att det slår lika väl ut som för Novara.

***
Phillipe Coutinho växer upp fint i Espanyol. Inter måste satsa mer på honom nästa säsong.

***
Ikväll är det Torino-Verona. Klassiker.

Publicerad 2012-03-12 12:39

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto