Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Zlatan vs Pep….igen

Lorenzo Medici

Milan möter Barcelona igen. Men denna gång i en kvartsfinal. Milan fick tuffast tänkbara motstånd men även Barcelona drog en nitlott. Nu ska någon av dem ut. Nu blir det Zlatan Ibrahimovic vs filosof Pep Guardiola igen.

Den här gången kommer inga ord att räknas, inga biografier och inga Armani-kostymer. Bara matchen. Inget annat. Milan visade redan i gruppspelet att man kan störa Barcelona. De visade att de kunde störa dem men ändå inte vinna. Den här gången kommer det krävas mer än att bara störa. Det är dags att växa med uppgiften nu. För det finns ingen annan tid att vänta på.

In bocca al lupo, Milan.*

***
Milan spelar redan ikväll, mot Parma. Även om de brukar lösa sådana här typer av matcher så tror jag det kommer bli tuffare än vad folk tror för Milan. Parma har spelat bra på sistone. Mariga kan käka upp motståndare med sin fysik, Giovinco kan lura sina motståndare med sin teknik och Biabiany kan springa ifrån sina motståndare med sin snabbhet. Försvaret däremot käkar inte upp många. Roberto Donadoni möter alltså “sitt” lag och han har bara vunnit en gång över Milan som tränare på fem försök. 2005 med Livorno.

Annons

***
Juventus har lagt lite väl mycket fokus på domarna på sistone. Nu måste de fokusera på rätt saker. Som på att göra mål till exempel. Fiorentina är ingen lätt motståndare av många olika orsaker (läs min krönika från igår) även om de har gått dåligt på sistone. Dessutom saknar de Stevan Jovetic men det är ingen vanlig match för Fiorentina och för deras supportar.  Två lag som vill vinna, hetsig stämning. Inget man vill missa.

***
* “In bocca al lupo”  betyder “i vargens gap” och med det menas ungefär, lycka till i en tuff situation eller gå orädd fram och möt faran.

Publicerad 2012-03-17 10:18

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto