Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Vikten av att kunna integrera genialiteten

Lorenzo Medici

Balansgången är hårfin men också av enorm betydelse. Balansgången att låta sin mest talangfulla spelare göra misstag mellan de briljanta påhitten. En sekund av fenomenalitet  kan överväga tio misslyckade dribblingar. Lite så är det med Mirko Vucinic. Flertalet gånger borde han kanske ha passat eller värderat annorlunda men så plötsligt så smäller det till med ett avgörande som ingen annan i laget är kapabel till.

Att låta en spelare göra misstag fram till att han lyckas kan vara svårt. Pauserna mellan lyckade aktioner får inte bli för långa för då kommer misströstan och irritationen att växa hos medspelarna. Det är tränarens uppgift att inse att man är beroende av magin men att lyckas sammanväva  den med kollektivet. Få alla att förstå att man är beroende av varandra. Antonio Conte har haft tålamod med Vucinic och det har nu betalat sig. Igår var det montenegrinens skicklighet som avgjorde matchen mot Milan.

För övrigt var det på många sätt en fantastisk semifinal igår. Vacker inramning och grym stämning. “Il Pinturicchio” fick göra mål, Milan gjorde en mäktig vändning med bland annat en Maxi Lopez-bomb och så till slut då Mirko Vucinics uppfinning till mål som tog Juventus till final. Använder man sitt mest talangfulla vapen rätt så vinner man också ofta de viktiga matcherna.

Annons

Integrationen av genialitet är en gyllene väg till framgång.

Publicerad 2012-03-21 12:44

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto