Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Grand Final

Lorenzo Medici

Napoli slog ut Siena inför ett fullsatt San Paolo. Semifinal i italienska cupen. I tisdags slog Juventus ut Milan på ett fullsatt Juventus Stadium. Också det semifinal i italienska cupen. Dessutom hade matcherna väldigt höga TV-siffror. Borta är de dagar då Coppa Italia spelades inför halvtomma arenor och då intresset av lagen var mediokert.

Från och med 2007 gjorde man en del ändringar i den italienska cupen som jag tror har haft stor betydelse för att cupen har växt. Man tog bort alla tur och retur-möten förutom i semifinalerna. På detta sätt minskade man antalet matcher för lagen vilket gjorde att de lättare kunde matcha bättre startelvor. Spänningsmomentet ökade också i och med ett enda möte. Dessutom har finalen fått extra flärd. Minns bara förra året när Inter och framför allt Palermo ockuperade Olimpico och gjorde den till ett vackert tifo-hav.

Finalen mellan Napoli och Juventus kommer bli minst lika färggrann. Det är två titel-hungriga lag som möts och räkna med att supportrarna kommer vallfärda till Rom den 20 maj. En grand final!

Annons

***
Inters Primavera-lag går klart bättre än A-laget. Igår slog man ut Marseille (revansch!) i vad som är ungdomslagens variant av Champions League. Nu möter man Ajax i finalen på söndag. Ett Ajax som är favoriter efter att ha slagit ut både Barcelona och Liverpool. Framför allt fyra spelare sticker ut från Inters primavera-lag.

Lorenzo Crisetig – Mittfältare
Ledaren på mittfältet. Crisetig spelar moget långt över sin ålder och ‘är en duktig passningsspelare. Hade tidigt fysiken med sig och har varit en del av A-laget.

Joseph Duncan – Mittfältare
Ghanansk mittfältare med kompakt stark fysik. Har imponerat oerhört och kan snart vara en del av A-laget.

Samuele Longo – Anfallare
Rörlig anfallare med näsa för mål.

Daniel Bessa – Mittfältare/Anfallare
Teknisk brasse med fantasi och fart. En liten juvel.

Annons

Andra intressanta Inter-talanger från Primavera är: Rodrigo Alborno, Francesco Forte, Marko Livaja, Giovanni Terrani och Andrea Romanó.

***
Antonio Cassano är på väg tillbaka. Han tränar för fullt på egen hand och kan snart få klartecken att intensifiera sitt återvändande. Hinner han bli en liten joker för Milan i scudetto-racet?

Publicerad 2012-03-22 12:43

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto