Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Omöjligt uppdrag (?) del 1

Lorenzo Medici

Då var det dags. Milan mot Barcelona. Zlatan mot Pep. Messi mot en hel rödsvart backlinje-armé. Ett omöjligt uppdrag för Milan? Det är ju känslan. Att Barcelona är på en annan nivå, att Milan inte kan rå på dem i två matcher. Men man vet aldrig. Det vi vet är att Milan måste göra en perfekt match ikväll.

Nycklarna:

Hålla tätt
Som vanligt när det gäller utslagning i Europa cup-spel så bör man hålla nollan på hemmaplan. Då är mycket vunnet. 1-0 är ett bra resultat men långt ifrån ett lysande resultat då Barcelona definitivt kan vinna hemma sedan med 3-1. Därför vore väl 2-0 det optimala (mer än så känns som utopi).

Stoppa Messi (så gott det går)
Sedan måste man hitta ett sätt att stoppa Lionel Messis framfart. Inte låta honom vända upp rättvänd för ofta. Det kommer krävas hjälp från mittfältarna med den biten. Lämnas Mexes och Nesta för ofta med en Messi i hög hastighet kommer det bli svårt att hålla nollan.

Annons

Våga attackera
Milan spelade 2-2 mot Barcelona på Camp Nou i höstas och försvarade sig i större delen av matchen. När man istället gick på attack på hemmaplan förlorade man med 2-3. Detta borde tyda på att den förstnämnda varianten är bättre? Det tror jag inte. 2-2-resultatet var en maximal utdelning om man ser hur lite man skapade. Det fungerar en gång på tjugo. Sedan ligger det inte riktigt i Milans DNA att defensiv-spela på hemmaplan.

Ikväll måste man våga attackera precis som man gjorde i andra mötet men, man ska göra det med sans förstås. Det blir viktigt att våga attackera för att ge andrum åt sig själva, att känna att man kan vinna, att ge stiumlans och spelglädje till sig själva. Om det någonstans finns en liten akilleshäl i Barcelona så är det försvaret. Man bör sätta press på dem så ofta det går. Dessutom måste man ställa om från försvar till anfall med hastighet.

Annons

Nyckelspelare:
Självklart blir Zlatan Ibrahimovic den största nyckelspelaren. Han måste kliva fram ikväll. Visa hur stark han är. Han älskar sådana här matcher och nu måste han leverera. Men även Kevin Prince Boateng blir viktig. Hans dynamik och oförutsägbarhet kan komma att störa Barcelona. Hans spelartyp kan röra om och han viker inte ner sig. Prince måste göra en match som i första mötet mot Arsenal. Sedan måste försvaret göra en felfri insats. I frånvaron av Thiago Silva måste både Mexes och Nesta vara på topp.

Allt måste klaffa för Milan ikväll om de ska ha en bra chans. Det jobbiga är att det bara är uppdrag ett som står på spel. Så även om Milan gör en kanonmatch ikväll kommer det säkert krävas ytterligare en på bortaplan. Men man måste börja någonstans.

Förslagsvis ikväll.

Publicerad 2012-03-28 10:59

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto