Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

StraPAZZiska Inter & Juves hjärta

Inter har då alltså gått från lite äldre, strukturerad och något trist fotbollstränare till ung, mer ostrukturerad men väldigt underhållande fotbollstränare. Att byta Claudio Ranieri mot Andrea Stramaccioni är ungefär som att byta betongvägg mot grafittimålad tunnelbana. Det var nästan olagligt svajigt och underhållande på San Siro igår. Förmodligen var det inte så här Stramaccioni hade tänkt sig att det skulle se ut. Offensiven var  släppt på tyglar och injicerad av spelglädje men eftersom defensiven ungefär var densamma under Stramaccioni som under Ranieri så blev resultatet rena rama berg- och dalbanan.

Även om Inters nya tränare har en hel del kvar att jobba med i det defensiva och även om vi ska vänta med att hylla honom för mycket innan de mött tuffare motstånd (Genoas försvar var verkligen inte bra) så fanns det detaljer jag gillade med det nya multi-pazza Inter. Jag tyckte att Dejan Stankovics nya position är intressant. Han var långt ifrån glimrande igår men jag tror att han kan komma mer till sin rätt i en” låg” mittfältsposition likt Daniele De Rossis i Roma. Stankovic har fortfarande fina passningsfötter och hans långsamhet kan gömmas bättre där.

Sedan gillar jag att han satsade på Mauro Zarate. Visst, argentinaren är ofta lite spel-dum men han blir inte spel-smartare av att bränna sitt självförtroende på bänken. Zarate måste man bygga upp för att krama ut det bästa ur honom. Lyckas man med det kan man få mycket tillbaka. Igår fick Stramaccioni lite tillbaka direkt. Ett vackert mål som påminde om hans bästa dagar. Mycket kan fortfarande bli mycket bättre när det gäller Zarate men gårdagen var ett steg i rätt riktning.

Diego Milito var grym, Diego Forlan var bra ibland och Lucio var en säkerhetsrisk. Sedan fick vi äntligen se Fredy Guarin i aktion. Hans inhopp var bra. Dynamisk, bra i två riktningar och god grundteknik. Om han fortsätter så här är han en spelare att köpa loss och satsa på.

Det är svårt att veta vilka växlar man ska dra av Stramaccionis inträde men det Inter vi såg igår var ett svajigt men gladare Inter. Och framför allt så blev det ju tre poäng. Något man inte direkt var bortskämda med under ett dystrare Inter i Ranieris-regi.

***

Så var det bara två poäng som skiljde dem åt. Juventus imponerande seger mot Napoli tog dem alltså närmare Milan. Det fanns mycket hjärta och passion hos Juventus. De malde ner ett Napoli som kändes blekare än vanligt. Arturo Vidal var matchens dansande kung och försvaret med Andrea Barzagli i täten höll tätt. Ytterligare en gång valde tränare Conte att spela med Marco Borriello från start något som återigen visades felaktigt av pigga ersättare. Den här gången var det Fabio Quagliarella som med sitt fina inhopp och mål gjorde Borriellos existens ännu mera oförståelig.

För övrigt börjar jag tröttna på allt tjafs och gnäll från Milan och Juventus. Båda agerar som Serie A:s största martyrer. De turas om att klaga (och klagar på varandra att de gör det) på domarna men deras gnäll sätter bara ännu större press på dem. Jag hoppas att Galliani, Conte, Marrotta, Allegri och alla de andra snackar mindre och koncentrerar sig på slutstriden med värdighet istället. För de är trots allt två värdiga scudetto-kombattanter.

***
Varför inte Martin Caceres, Conte? Varför inte? Snälla, bara för att få slippa Stephan Lichtsteiners tröttsamma gnällande.

***

Napoli känns lite trötta. Det bör nog väcka sig själva till på lördag då tredjeplatsen verkligen står på spel när de åker till Olimpico för att möta Lazio.

***
Fem mål av Roma. De smyger med i C.L-striden. Francesco Totti fortfarande blek men Bojan Krkic blir piggare och piggare, Pablo Osvaldo gör sina mål och inhoppare Erik Lamela avslutade som Cristiano Ronaldo. Hur långt kan Roma smyga?

***

Fiorentina-krisen fortsätter. Först lekte Cesare Natali blågul jultomte och sedan tyckte Manuel Pasqual att det verkade roligt och gjorde likadant. Enda ljuspunkten var att Adem Ljajic visade att han inte är en bortsprungen talang.

***
Udinese har tappat formen. Hinner de hitta den?

***
Är tajmingen bara en slump eller kan Patos återkomst vara en sändelse från Milan-vänliga fotbollsgudar?

***

En Lazio-legdend är död. Giorgio Chinaglia blev 62 år. Lev i frid Long-John.

Publicerad 2012-04-02 kl 10:28
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons