Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Innebörden att vara mer än en klubb

Barcelona kallas för världens bästa lag. De är mångas gunstlingar och de spelar en fotboll de flesta bara önskar sig. Men de samlar på sig nästan lika många fiender som beundrare. När man legat i toppen länge och varit nästan oslagbara ett tag brukar det komma en reaktion. Folk börjar tröttna lite, man vill se en underdog vinna. En naturlig gång. Men det handlar inte bara om det. Det är också filmningarna och det är domsluten de får med sig som börjar irritera folk.

Igår fick de en omdiskuterad straff med sig vid 1-1. Alessandro Nesta drog i Carles Puyol vid en hörna och den holländske domaren blåste i pipan. En sådan där straff som domarna inte brukar blåsa för i vanliga fall och dessutom såg Puyol ut att dra lite i Nestas tröja med. Självklart var det ett avgörande moment i matchen.

Att Barcelona var bättre än Milan över två matcher råder det inget tvivel om i mina ögon men när nu Barcelona så pass ofta fått domsluten med sig i Champions League-sammanhang (fråga Chelsea), så är det klart att anti-Barcelona-grupperingarna växer.

För Milans del kan det vara av nytta att åka ut. Dels kan de nu satsa allt på ligan, men framför allt så borde det innebära en insikt om att man måste förstärka laget. Detta Milan är inte färdigt för att kunna matcha Barcelona eller Real Madrid. Inte ens om de hade varit skadefria. Förhoppningsvis kan de ta vara på insikten och värva rätt i sommar så att de kan mäta sig på allvar.

Barcelona tog sig trots allt rättvist vidare till semifinal till mångas förtjusning (inklusive Uefa) och deras dröm om en ny Champions League-titel (jag tror de kan få svårt mot Real Madrid dock) fortsätter. Men den där straffen lämnade en liten besk eftersmak i munnen.

Vad är det Barcleona brukar kalla sig nu igen? Més que un club – Mer än en klubb. Det stämmer nog.

På alla sätt och vis.

Publicerad 2012-04-04 kl 11:47
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons