Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

8 klassiska straffar i Serie A-historien

8. STEFANO DESIDERI (Inter) Inter-Verona 2-0 (säsongen 1991/92)
Unik match på grund av att domare Pezzella blåste hela fyra straffar för Inter. Dock missade Inter tre av dem (Mattehäus, Brehme och Ciocci). Desideri var den enda som inte missade. Ensamhet.

7. OMAR SIVORI (Juventus) Padova-Juventus 0-4 (säsongen 1959/60)
Juventus ledde med 0-3 när matchen höll på att gå mot sitt slut då domare Marchese blåste en tveksam straff för Juventus. Sivori klev fram för att lägga straffen och sa till målvakten Pin: -Var inte orolig jag skjuter till vänster. Pin slängde sig åt sin vänstra sida men Sivori sköt i hans högra hörn. “- Jag menade min vänstra, inte din” sa Sivori på sitt karaktäristiskt retliga sätt. Furbo.

6. LIAM BRADY (Juventus) Catanzaro-Juventus 0-1 (säsongen 1981/82)
Ett straffmål som gav Juventus scudetton. Ansvaret att ta straffen låg på Brady som i det läget visste att han inte skulle vara kvar i klubben då Juventus gjort klart med Michel Platini. Stolthet.

5. MARCO MATERAZZI (Inter) Siena-Inter 1-2 (Säsongen 2006/07)
Materazzi blev dubbel målskytt i matchen som gav Inter scudetton. Domare Ayroldi blåste av den första straffen för att en Inter-spelare sprungit in i straffområdet innan “Matrix” slagit straffen. Ny straff. Inga problem för en iskall Materazzi som gjorde mål på nytt vilket därmed säkrade ligatiteln. Nerver.

4. MARCELO SALAS (Juventus) Juventus-Torino 3-3 (Säsongen 2001/02)
Juventus ledde med 3-0 efter en halvlek men Torino kom ut som ett helt annat lag i andra halvlek och vände till 3-3. Två minuter från slutet får dock Juventus straff. Under stor polemik passade Torino-spelaren Riccardo Maspero på i smyg att sparka upp ett litet hål vid straffpunkten vilket ingen såg (inte ens TV-kamerorna). Marcelo Salas la bollen vid hålet och sköt över. Furbissimo.

3. LOHTAR MATTHÄUS (Inter) Inter-Sampdoria 0-2 (säsongen 1990/91)
Med bara fyra omgångar kvar möttes Inter och Sampdoria i en match som mer eller mindre gällde scudetton. Vid 0-1-ledning för Sampdoria fick Inter straff och fram klev nyblivne världsmästaren Matthäus för att kvittera. Men tysken sköt rakt på Pagliuca och Sampdoria gjorde senare 0-2 och vann även scudetton till slut. Klassiker.

2. LUIGI DE AGOSTINI (Juventus) Fiorentina-Juventus 1-0 (säsongen 1990/91)
Det här var säsongen då Fiorentinas gunstling Roberto Baggio precis gått över till Juventus och det var första gången som han återvände till Florens. I Fiorentina-ledning får Juventus en straff. Baggio som var ordinarie straffläggare hade redan bestämt sig innan matchen för att vägra att ta en straff mot sitt gamla lag. Så straffen tas av Luigi De Agostini. Som självklart missar. i Samma match lämnade Baggio arenan med en Fiorentina-halsduk i handen. Klubbkärlek?

1. GIORGIO CHINAGLIA (Lazio) Lazio-Foggia 1-0 (Säsongen 1973-74)
Skyttekungen Chinaglias straffmål mot Foggia fick hela stadion att koka då det gav Lazio deras historiska scudetto. Titel-straff.

Publicerad 2012-04-19 kl 11:38
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons