Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Transfertango

Lorenzo Medici

Mercaton har inte ens börjat och ändå dansar vi redan transfertango. Det mesta må vara rykten, men även en och annan mer eller mindre helt klar affär kan vi redan skriva upp. Som Rodrigo Palacio till exempel. Argentinaren är klar för Inter vilket även Genoa bekräftat.

Bra eller dåligt? Beror lite på hur man ser på det. Dåligt är det ju inte eftersom det rör sig om en väldigt bra spelare men jag har vissa tveksamheter. Jag ser inte Palacio som en riktig “campione”. Alltså inte en spelare som gör den stora skillnaden (som te x Samuel Etoo), inte en spelare som får en klubb att drömma om scudetton. Så om Palacio är Inters toppvärvning i sommar och man t ex kompletterar med Alejandro Gomez så är det en stor besvikelse. Men om man däremot kompletterar övergången med en Lavezzi, Lucas eller liknande blir innebörden av Palacio-värvningen en helt annan.

Annons

***

Två av Italiens största talanger är verkligen i ropet. Alla vill ha Mattia Destro och Marco Verratti. Det kändes som om Inter satt i förarsätet när det gäller Destro, och de gör det kanske fortfarande, men även  t ex Juventus är mycket intresserade. Juve vill även de köpa Pescarars guldklimp Verratti och har de senaste månaderna varit den klubb som legat närmast en övergång. Men även Inter och Napoli drömmer om hans namnteckning. Just Napoli kan ha en fördel i att man kan låna ut Lorenzo Insigne en säsong till (och även låta Verratti spela kvar ytterligare ett år) i Pescara. Sedan kallar man hem båda sommaren 2013. Det vore nåt. Dessutom är Napoli intresserade av försvarstalangen Marco Capuano från samma lag. En ny fantastisk trio, fast inhemsk?

Annars kommer det handla mest om Lavezzi och Cavani för Napoli under sommaren. Lavezzi har en utköpsklausul vilket gör honom svår att behålla. Inter verkade vara intresserade men ville lägga spelare emellan för att få ner priset och har nu införskaffat Palacio, vilket minskar deras budget. Antagligen har PSG råd, men vill Lavezzi verkligen dit?

Annons

Försvinner Lavezzi ökar trycket på att behålla Cavani. Frågan är om De Laurentiis klarar det. Dels så har presidenten inte så mycket pengar som många kanske tror. Napoli är hans största business och han vill gå plus. Men samtidigt vill han ha ett slagkraftigt lag. Säljer man Lavezzi behöver man inte sälja Cavani. Frågan är hur Cavani själv tänker. Kommer en försäljning av Lavezzi tolkas som att man inte satsar? Eller kommer man hitta nyförvärv som kan hålla Napoli kvar som en scudetto-kandidat? Juventus vill med all säkerhet ha Cavani. Men att bjuda Alessandro Matri och ca 15 miljoner euro räcker inte långt. Cavani är värd mer än så.

Det finns massor av fler rykten om Ibra, Thiago Silva, Balotelli och alla de andra. Men vi tar lite i taget. Detta vara bara en liten försmak av vad som komma skall. Transfertangon har ju trots allt knappt börjat.

Annons
Publicerad 2012-05-23 08:33

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto