Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Att sälja Zlatan eller Thiago Silva, är det frågan?

Lorenzo Medici

Milan befinner sig lite i en rävsax. Man behöver förstärka laget med ett par starka namn för att på allvar kunna hota i Champions League och återta scudetton. Problemet är att det inte finns pengar till det och problemet är att för att få in bra med pengar måste man sälja antingen Zlatan Ibrahimovic eller Thiago Silva. Först känns det otänkbart att Milan skulle bli av med någon av sina två enda världsspelare. Men som det är nu med endast lågpris-värvningar, kommer laget bara bli lite bättre istället för mycket. Så ibland måste man chansa för att komma framåt. Kanske måste man offra en toppspelare för att kunna få flera riktigt bra spelare.

Det första alternativet är Zlatan Ibrahimovic. Svensken har en väldigt hög lön som skulle avlasta klubben ekonomiskt. Det är inte helt uppenbart vilka klubbar som är beredda att betala 40 miljoner euro för Ibra. Real Madrid? Manchester City? PSG? Kanske, men osäkert om Milan skulle kunna få så mycket pengar med tanke på hans ålder och hans höga lön. Tror snarare att Milan får nöja sig med 30-35 miljoner för Zlatan. Vi ska ha klart för oss att om Milan ska våga sälja en av sina stjärnor så måste det komma ett jättebud, annars är det inte värt det.

Det andra alternativet är Thiago Silva. Till skillnad från Zlatan så tror jag att både Manchester City och Barcelona är beredda att köpa honom för minst 40-45 miljoner euro. Förvisso med en eller två spelare som delbetalning men ändå. Sälja världens bästa försvarare när han är som bäst? Att bli av med honom känns givetvis som en kommande katastrof men desto mer jag tänker på det behöver det kanske ändå inte vara helt fel. Ibland måste man våga chansa.

Annons

Om vi låtsas att Man C erbjuder 15 miljoner plus  till exempel Alexander Kolarov, Nigel De Jong och Mario Balotelli. Då har man plötsligt löst vänsterbackspositionen, fått en dynamisk mittfältare och en intressant anfallspartner till Zlatan. Plus lite pengar att köpa mittbackar för. Om vi sedan förutsätter att Milan säljer Robinho (vilket de borde) och en två spelare till får man in minst 15 miljoner euro till. Då har man alltså minst 30 miljoner euro att förstärka laget med. Till exempel: Dedé, Silvestre, Strootman.

Barcelona skulle kunna erbjuda ett ännu bättre alternativ: 30-35 miljoner plus Thiago Alcantra. Jag har länge tänkt att Thiago skulle vara en perfekt värvning för italienska klubbar. En mittfälts-typ som de flesta i Serie A saknar men som blir allt viktigare att ha i sitt lag för att hänga med i dagens fotboll. Thiago är dessutom ung och har många år framför sig. Säljer man Robinho plus några småförsäljningar kan man komma upp i minst 45 miljoner att fylla många hål med. Till exempel: Dedé, Silvestre, Strootman, Isla, G.Rossi.

Annons

Dedé– Brasse som snart kommer vara värd det dubbla. Tuff, brytsäker och hyfsat snabb. Inte lika bra som Thiago Silva men skulle kunna ersätta honom på ett bra sätt. Kostnad ca ca 10 miljoner  euro.

Mauricio Isla– Skulle vara perfekt då han både kan spela ytterback och innermittfältare.

Alexander Kolarov– Har inte blivit någon succé men passar troligen bättre in i den italienska fotbollen. Skulle lösa vänsterbacksproblemet.

Thiago Alcantra– Skulle ge Milan behövlig rörlightet, teknik och finess på mitten.

Kevin Strootman– Den naturliga Van Bommel-ersättaren. Samma spelstil fast bättre offensivt. Risk att priset går upp efter EM.

Matias Silvestre– Stabil försvarare som kan den italienska fotbollen väl.

Giuseppe Rossi– Kan fås för en billig peng eftersom han varit skadad och Villarreal har åkt ur. Det är nu man ska handla honom.

Annons

Mario Balotelli– Skulle bilda spännande anfallspar med Zlatan. Bör köpas innan han mognar och hittar en jämnare nivå.

 

Så vad väljer ni?

Inte sälja någon: Abbiati; Abate,Thiago Silva, Mexes, Antonini; Nocerino, Montolivo, Muntari; Boateng; Ibrahimovic-Cassano.

Zlatan till Man C: Abbiati; Abate, Thiago Silva, Dedé, Kolarov; Nocerino, Montolivo, De Jong; Boateng; Cassano, Balotelli.

Zlatan till Real Madrid: Abbiati; Abate, Thiago Silva, Dedé, Balzaretti; Montolivo, Strootman, Nocerino; Boateng; Pato, Higuain.

Thiago till Barelona: Abbiati; Abate, Dedé, Silvestre, Balzaretti; Isla, Strootman, Thiago; Boateng; Ibrahimovic, G.Rossi.

Thiago till Man C: Abbiati, Abate, Dedé, Silvestre, Kolarov; De Jong, Strootman, Nocerino, Boateng; Ibrahimovic, Balotelli.

 

Ja men just det, man kan ju helt enkelt sälja Pato och Robinho och därmed behålla både Zlatan och Thiago. Vem väljer du Silvio? Zlatan, Thiago Silva eller Barbara?

Annons
Publicerad 2012-06-04 12:40

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto