Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Mercaton hittills (Genoa, Inter & Juventus) del 3

GENOA

ANNONS

Projekt: President Preziosi har nu, efter förra säsongens fiasko, bestämt sig för att slänga ut de gamla leksakerna och skaffa nya. Stora förändringar är på gång och även en viss föryngring. De första byggstenarna är tränare Luigi De Canio och sportdirektör Pietro Lo Monaco. De Canio tog över laget i slutet av förra säsongen och får nu chansen från början. Före detta Catania-sportdirektören Lo Monaco borde vara en garanti för att lyfta klubben i det långa loppet med sin transfer-smartness. Förhoppningsvis kan Preziosi minska antalet försäljningar och värvningar och istället hitta tillbaka till den röda tråd som faktiskt fanns i början av Gasperini-eran.

Mercato: Sakta men säkert håller man på att göra sig av med onödiga och dyra kontrakt och minska antalet ägda och halvägda spelare. Men eftersom man har så himla många spelare under kontrakt är det en lång process. Man har också hunnit sälja av två av sina bästa spelare i Palacio och Veloso. Intressanta värvningar har gjorts i unge Immobile och spännande sydamerikaner som Martinez och Anselmo. Räkna med att fler affärer kommer göras.

ANNONS

IN: Alexander Merkel (Milan), Michele Canini (summa okänd, Cagliari), Matias Martinez (ca 2 milj euro, Racing) Steve Von Bergen (gratis, Cesena), Ciro Immobile (ca 4 miljoner euro, Juventus), Daniel Tozser (gratis, Genk), Diogo Rosado (gratis, Sporting), Anselmo (ca 1 milj euro, Palmeiras), Andy Polo (1,2 miljoner euro, Universitario), Francesco Acerbi (ca 1,8 miljoner euro Chievo), Dario Dainelli (åter lån, Chievo), Felipe Seymour (åter lån, Catania), Richard Boayke (åter lån, Sassuolo), Mattia Perin (åter lån, Padova), Diego Polenta (åter lån, Bari), Dejan Lazarevic (åter lån, Padova), Antonio Ragusa (åter lån, Reggina).

UT: Francesco Acerbi (ca 4 miljoner euro, Milan), Kevin Constant (lån, Milan) Rodrigo Palacio (ca 10,5 milj euro, Inter), Sokratis (ca 4,5 milj euro, W.Bremen), Miguel Veloso (ca 7,5 milj euro, Dynamo Kiev), Robert Acquafresca (ca 2,5 milj euro, Bologna), Giuseppe Sculli (slut lån, Lazio), Fernando Belluschi (slut lån, Porto), Isaac Cofie (summa okänd, Chievo), Chico (ca 2,5 milj euro, Swansea), Andrea Caracciolo (Brescia).

ANNONS

Rykten in: Francesco Lodi, Julian Velazquez, Andrea Bertolacci, Pablo Barrientos.

Rykten ut: Giandomenico Mesto, Mattia Destro.

 

INTER

Projekt: Inter håller på att lägga om kursen. Bort med alla fiasko-spelare och bort med alla höga löner. In med nya hungriga och yngre spelare. Man rev upp både Lucios och Forlans kontrakt och vill nu även göra detsamma med Julio Cesars. Maicon och Pazzini kan också vara på väg bort.

Inters nya melodi har två sidor. Dels så är det en något ovärdig behandling av spelare som skapat historia i klubben (till skillnad från grannklubben Milan) och man missar även chansen att få in behövliga pengar när man skrotade kontrakten. Men å andra sidan kan det vara smart att inte bli för nostalgisk med gamla spelare (till skillnad från sin grannklubb, Milan) och snabbare nå fram dit man vill och jag gillar insikten att man måste sänka lönerna för att landa i verkligheten.

ANNONS

Allt detta är en konsekvens av tidigare misstag. För höga löner och vissa spelare som kunde ha sålts tidigare. Men det är bättre att agera nu än aldrig. Inters nya liv innehåller också en intressant satsning på unge tränaren Stramaccioni vars entusiasm kan räcka en bra bit. Frågan är dock om han har vad som krävs för att leda ett storlag en hel säsong. Inte minst om det börjar blåsa hårt i början.

En viktig del i det nya projektet är föryngringen. Frågan är om man klarar av att genomföra det i praktiken. Värvar man Mudingayi och stänger därmed dörrarna för spelare som t ex Duncan och Obi? Varför förlänga med Christian Chivu? Kan man ge Phillipe Coutinho det utrymme han behöver? Det finns intressanta intentioner i detta nytänkande men jag litar inte på att Moratti, Branca och kompani är helt rätt ute. Inter är i början av något nytt och det kan ta lite tid innan man är i den absoluta Europa-toppen igen. Men man måste ju börja någon gång.

ANNONS

Mercato: Handanovic är i mina ögon en av världens bästa målvakter men man fick betala ett högt pris (för högt?) för honom, inte minst eftersom målvaktsposten inte kändes som det mest akuta för klubben. Inter gick annars ut tidigt och spenderade pengar på bland annat Genoas Rodrigo Palacio och Fredy Guarin som köptes loss från Porto. Att låna Matias Silvestre var ett smart sätt att skjuta upp betalningen till nästa år, han borde ge stabilitet till försvaret. Sedan måste man välja om man vill köpa loss Andrea Poli, värva Gaby Mudingayi eller satsa på duktige brassen Paulinho. Förmodligen införskaffar man max två av dem.

Eftersom Inter har Financial Fair Play i medvetandet, inga C.L-pengar att räkna med och vill sänka kostnaderna kan vi inte räkna med några fler större värvningar om man inte säljer spelare. Vilket naturligtvis leder oss in på Wesley Sneijder. Att sälja holländaren stämmer bra överens med Inters nya projekt och ska man någon gång casha in på honom så är det nu. Kanske är det lika bra att löpa utresnings-revolutionen hela vägen ut. Om det dessutom leder till att man kan köpa Lucas Moura från Sao Paolo har man gjort en smart affär i mina ögon. Lucas kan inom ett par år vara en riktig världsstjärna och Inter behöver en spelare som kan avgöra matcher på egen hand.

ANNONS

Men Inters mercato har hittills inte varit speciellt imponerande. Jag hade hellre sett att man värvade Lavezzi än Palacio (med hjälp av en försäljningar av t ex 1-2 spelare), man har hittills inte lyckats värva tillbaka Destro, ser ut att missa både Poli och Debuchy, man förlorade kampen om Isla mot Juventus och gav dem Lucio. Fram till nu har man gått back ca 20 miljoner euro utan att ha förstärkt laget nämnvärt. Inter har dock fortfarande tid att förstärka laget med hjälp av en del försäljningar (Sneijder, Maicon, Ranocchia, Castaignos och Pazzini) och inte förrän om någon månad vet vi ordentligt vart klubben står.

IN: Rodrigo Palacio (ca 10,5 miljoner euro, Genoa), Samir Handnaovic (ca 11 milj euro+halva ägarskapet av Faraoni), Matias Silvestre (lån, Palermo), Fredy Guarin (ca 11 miljoner euro, Porto), Phillipe Coutinho (lån Espanyol), Jonathan (åter lån, Parma), Mc Donald Mariga (åter lån Parma).

ANNONS

UT: Goran  Pandev (ca 7,5 milj euro, Napoli), Ivan Cordoba (utgående kontrakt) Davide Faraoni (Udinese), Mauro Zarate (slut lån, Lazio), Angelo Palombo (slut lån, Sampdoria), Lucio (rivet kontrakt, Juventus), Diego Forlan (rivet kontrakt, Internacional).

Rykten in: Mattia Destro, Gaby Mudingayi, Marco Andreolli, Lucas Moura, Paulinho.
Rykten ut: Giampaolo Pazzini, Luc Castaignos, Maicon.

 

JUVENTUS

Projekt: Juventus bygger nu vidare på förra säsongens scudetto. Grunden i truppen är redan bra med en välbalanserad mix av gamla och unga, utländska och italienska spelare. Nu kommer tiden då man måste ta nästa steg för att nå långt i Champions League och krydda laget med en del topp-spelare. I och med att man sedan 2006 haft betydligt lägre lönekostnader och i och med den nya arenan ligger man nu före sina italienska konkurrenter ekonomiskt. Det är troligt att de kommer dra ifrån på det sportsliga planet också.

ANNONS

Mercato: Juventus började med att värva dubbelt från Udinese. Man snuvade Inter på chilenaren Isla och dynamiske Asamoah hade också andra ögon på sig. Två vassa värvningar som ger mittfältet mycket kvalité. Sedan plockade man ”hem” Giovinco från Parma. Ett smart sätt att lindra Juve-fansens ångest över att Del Pieros fötter inte är kvar att fylla folkets hjärtan med magi. Han blir säkert en ny publikfavorit. Om Conte använder honom rätt kan han få sitt internationella genombrott. Sedan fick de en oväntad present av Inter när de rev kontraktet med Lucio. Juve höll sig framme och signade för Juventus. Juventus behövde en mittback och slapp nu betala pengar för t ex Bruno Alves.

Det som framför allt nu kvarstår är vem som blir Juventus top-player? Vem blir deras stora anfallsköp? Robin Van Persie ligger först upp på listan. Jag hade föredragit Edinson Cavani men Napoli gör rätt i att verka vilja behålla honom till varje pris. Andra spelare det ryktats om är Stevan Jovetic (god idé men är det inte en striker de behöver?) och Mattia Destro. Manolo Gabbiadini lär köpas för att sedan lånas ut.

ANNONS

Man har även hunnit med en del småoperationer som att köpa in grymt talangfulla målvakten Leali, köpa loss Caceres och Giaccherini. En värvning som inte ska underskatats är Paul Pogba. Juve har legat på honom hela våren och har nu äntligen rott övergången i hamn. Om ett par år kan det ses som ett mercato-mästerverk. Misslyckade köpet Elia såldes till Werder Bremen och Pasquato såldes till Udinese i Asamoah/Isla-affären. Milos Krasic och Felipe Melo är två spelare man hoppas kunna få in lite pengar för. Om det inte vore för den utebliva affären med Marco Verratti (skandal att de misslyckades med det) skulle jag säga att Marotta och Juventus har gjort en alldeles lysande sommar-mercato hittills.

IN: Kwadmo Asamoah (ca 9 miljoner euro, Udinese), Mauricio Isla (ca 9,5 milj euro, Udinese), Sebastian Giovinco (ca 11 milj euro, Parma), Martin Caceres (ca 8 milj euro, Sevilla), Emanuele Giaccherini (ca 4 milj euro, Juventus), Lucio (gratis, Juventus), Nicola Leali (ca 3,8 milj euro, Brescia), Alberto Masi (ca 800 000 euro, Pro Vercelli), Paul Pogba (Manchester United).

ANNONS

UT: Alessandro Del Piero (utgående kontrakt), Eljero Elia (ca 5,5 milj euro W.Bremen), Albin Ekdahl (Cagliari), Cristian Pasquato (ca 1,5 milj euro, Udinese), Raman Chibsah (delägarskap, Parma), Marco Borriello (slut lån, Roma), Fabio Grosso och Alex Manninger (utgående kontrakt).

Rykten in: Francesco Peluso, Manolo Gabbiadini, Robin Van Persie, Gaston Ramirez, Mattia Destro, Leo Bonatini, Stevan Jovetic, Pablo Armero.
Rykten ut: Milos Krasic, Marco Motta, Felipe Melo, Vincenzo Iaquinta.

TRANFSERBETYG:

ALEXANDER MERKEL Mittfältare Milan-Genoa 6,5

Åker som en jojo mellan Genoa och Milan. Är nu en Genoa fullt ut och kan nu äntligen börja koncentrera sig på ett och samma lag. Jag gillar Merkels potential.

MATIAS MARTINEZ Försvarare Racing Club-Genoa 6,5

En tuff och stark försvarare. Bra i luftrummet. Kan vara ett riktigt kap.

ANNONS

MICHELE CANINI Försvarare Cagliari-Genoa 6,5

Jag har alltid gillat Canini även om han ibland inte är världens eleganste mittback. Tror han kommer fungera bra i sin nya klubb.

CIRO IMMOBILE Anfallare Juventus-Genoa 6,5

Ägs av båda klubbarna men kommer spela för Genoa. Om han är lika bra som ifjol blir han en succé. Eller är han Zeman-beroende?

STEVE VON BERGEN Försvarare Cesena-Genoa 5,5

Ingen personlig favorit men är en försvarare som gör sitt så att säga.

DANIEL TÖSZER Mittfältare Genk-Genoa 5,5

Ungersk mittfältare med fin vänsterfot. Känns inte som start-material.

ANSELMO Mittfältare Palmeiras-Genoa 6,5

Mittfältare med ruggig fysik. Är bra i det defensiva spelet. Om han kan anpassa sig till det italienska spelet kan det bli riktigt bra.

RODRIGO PALACIO Anfallare Genoa-Inter 6,5

Härlig spelartyp med sin flanka och tekniska spelstil. Ingen riktig matchvinnar-typ.

ANNONS

MATIAS SILVESTRE Försvarare Palermo-Inter 7

Stabil och skicklig mittback som kan Serie A väl vid det här laget. Borde ge stabilitet till Inters försvar.

SAMIR HANDANOVIC Målvakt Udinese-Inter 7

En av världens bästa målvakter. Blev kanske lite väl dyr (11 milj euro + halva ägarskapet av Faraoni) vilket drog ner mitt betyg lite.

KWADMO ASAMOAH Mittfältare Udinese-Juventus 7,5

Ger Juve dynamik och kraft på alla sätt. Varit bra länge i Udinese. Borde passa bra in C.L.

MAURICIO ISLA Mittfältare Udinese-Juventus 7,5

Var på väg till Inter innan Juventus klev in i bilden. Kan användas på många positioner, oerhört nyttig spelare.

SEBASTIAN GIOVINCO Anfallare Parma-Juventus 8

Atommyran återvänder nu hem till Turin. Är en lysande värvning ur två synpunkter. Dels så ger han laget fart, fantasi och briljans och dels så ger man supportrarna en ny gunstling efter Del Pieros avsked.

ANNONS

PAUL POGBA Mittfältare Manchester United-Juventus 7,5

Kanske inte den mest anmärkningsvärda värvningen idag men på sikt kan det vara den bästa. Har potential att bli en ny Patrick Viera. Tillräckligt mogen och redo att kliva in i hetluften redan nu.

NICOLA LEALI Målvakt Brescia-Juventus 7

Oerhörd målvaktstalang. En mycket bra framtidsvärvning.

LUCIO Försvarare Inter-Juventus 7

Snappades upp gratis från Inter vilket gjorde att Juve slapp punga ut med pengar för en ny försvarare. Tror brassen kan få ett lyft under Conte. Smart värvning.

 

 

 

Publicerad 2012-07-14 kl 08:46

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto