Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Dagen D som i Destro

Lorenzo Medici

Mattia Destros nya klubbadress borde varit klar vid det här laget men har istället blivit en sommarsåpa. Först köpte överraskande Siena loss halva delägarskapet (Genoa äger andra) vilket gjorde förhandlingsläget mer komplext och när klubbarna sedan kom överens verkar Destro själv inte helt säker på vad han vill.

Genoa och Siena har redan kommit överens med Roma om en övergång men än så länge har Destro inte sagt ja. Rykten säger att det handlar om lönen. Och visst, Juventus och Inter kanske erbjuder en högre årslön men jag är inte säker på att det bara handlar om det. Kanske är han osäker på var hans sportsliga framtid passar bäst.

Var passar han bäst då? För mig känns Roma som ett givet val. Han hamnar hos en tränare som tror på unga spelare, får en mentor i Totti, han lär få mycket speltid och han passar bra in i spelsystemet då han både kan spela centralt och på en offensiv flank.

I Juventus hamnar han visserligen hos de italienska mästarna och får spela Champions League men hans speltid är långt ifrån garanterad, inte minst om Juve köper in sin”top player”. I Inter däremot kan han nog komma att användas mer än som vice-Milito och kanske är det just Inter som nu seglar upp som ett starkt alternativ för honom.

Annons

Det är idag som det förväntas bli klart. Destro-day. Säger han ja till Roma? Eller smyger Juventus eller Inter förbi på mållinjen? Min känsla är att han hamnar i huvudstaden till slut.

***
Just Inter och Juventus ryktas vara intresserade av ett byte sinsemellan. Eller rättare sagt, en idé som kan ha frodats. Juventus intresse för Giampaolo Pazzini är nog på riktigt och att de skulle vilja byta honom mot Fabio Quagliarella är nog inte så långsökt egentligen. Båda klubbarna får spelare som man vill ha och som passar bra in och båda klubbarna blir av med spelare som inte är i centrum för projekten. Så varför inte?

***
Efter Juventus blir det Udinese som skaffar en ny arena. Igår presenterades projektet på hur man ska göra om Stadio Friuli till en modern arena. Förhoppningen är attd en ska stå klar till 2014. Serie A tar ett steg närmare framtiden.

Annons

Här kan du se Udineses nya arena

***
Transferbetyg:

JUAN CUADRADO Mittfältare Udinese-Fiorentina 6,5
Var stundtals glimrande i Lecce ifjol. Eftersom Udineses tränare Guidolin inte tycker att colombianen passar in taktiskt blev han umbärlig för dem och Viola passade på. Men på vilken position ska han spela i Montellas 4-3-3? Längst fram?

EGIDIO ARÈVALO RIOS Mittfältare Tijuana-Palermo 6,5
Rios är ett riktigt rivjärn som Palermo ville ha redan förra sommaren. Ersätter Migliaccio?

MARCO RIGONI Mittfältare Novara-Chievo 7,5
Fantastiskt skicklig värvning. Rigoni är en ljuvligt bra mittfältare och jag är förvånad att inte fler klubbar än Sampdoria fanns med och ryckte i honom på slutet. Snyggt, Sartori.

Publicerad 2012-07-24 11:19

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto