Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Super-Hellas

Lorenzo Medici

Klassiska klubbar som Torino och Sampdoria har återvänt till den högsta serien. Nästa år kan en annan klassisk klubb göra dem sällskap. Hellas Verona håller nämligen på att bygga ett Serie B-monster.

Hellas Verona har vunnit scudetton en gång. Det omöjliga hände 1984-85 då spelare som Preben Elkjaer, Hans-Peter Briegel, Pietro Fanna och Giuseppe Galderisi beträdde Bentegodis gräs. Hjärnan bakom scudetton hette Osvaldo Bagnoli. Än idag anses det som den största skrällen i italiensk fotbollshistoria.

Förra säsongen tog man sig överraskande hela vägen till Play-off med ett tämligen oprövat material. Som nykomlingar lyckades tränare Andrea Mandorlini få spelarna att överprestera rejält.

Under sommaren bytte klubben ägare till Maurizio Setti (är i modebranschen)som tidgare var vice-president i Bologna. Och saker har hänt i lavinfart.Nästan alla poster byttes ut utom tränarposten och Sean Sogliano plockades in som ny sportdirektör som med rekordfart och med stor skicklighet har samlat ihop en supertrupp med Seri B-mått mätt.

Annons

Försvaret har förstärkts med bland annat Pesoli (Siena), Crespo (Bologna), Fatic (Chievo) och talangfulle fransmannen Tony Huston (flera Serie A-klubbar var intresserade). På mittfältet har man införskaffat bland annat Bacinovic (Palermo), Rivas (Varese), Laner (A.Leffe), Grossi (Siena), Martinho (Cesena), Calvano (Milan), Carrozza (Varese).

Lägg till bra spelare som Ceccarelli, Maietta, Hallfredson (en av Serie B:sbästa spelare ifjol), Jorginho, Bjelanovic och Gomez Taleb så förstår ni vilken stark trupp Mandorlini förfogar över. Det fattas ett och annat namn på anfallsidan men Sogliano galopperar vidare på mercaton och verkar snart ha snärjt in Andrea Cocco och Fernando Sforzini.

Räkna med Hellas i Serie A nästa säsong. Jag har redan gjort det.

****
Även om det är långt kvar på mercaton och alla domar från spelskandalen ännu inte släppts dyker jag ner och gör en liten koll på alla de andra lagen i Serie B just nu:

Annons

Ascoli-Klarade sig kvar förra säsongen vilket var en stor bedrift eftersom de hade minuspoäng att jobba in. Lär få det hyfsat svårt den här säsongen också. Unga spelarna Prestia (Palermo), Fossati (Milan) och Zaza blir extra spännande att följa. Kultspelaren Papa Waigo kan vara på väg bort.

Bari– Mycket handlar om hur Bari kommer ur spelskandalen. Död eller levande. Riskerar att åka ner till Lega Pro. Om de blir kvar i Serie B lär övergångarna börja hagla för just nu har de inte ett lag som kan kämpa om en plats i toppen. Kolla in Roma- backen Sabelli och spelskicklige mittfältaren Romizi.

Brescia– Om man får behålla Jonathas och motivera Caracciolo och Kone kan Brescia absolut vara ett topplag nästa säsong. Mycket spännande att unge svensken Marko Mitrovic anlänt på fri transfer (tidigare Chelsea).

Annons

Cesena– Det känns inte som om Cesena har ett lag som kan ta sig direkt tillbaka till Serie A. Lär dock vara ett topp-åtta lag. Marco D´Alessandro kan få sitt genombrott och Parfait och Caldirola är vassa nyförvärv.
Se även upp för Davide Succi.

Crotone-Lär få det hyfsat tufft men kan nog hänga kvar igen. Svenske Löfqvist har anlänt från Parma och brassen Gabionetta är tillbaka efter en misslyckad sejour i Torino. Stefano Pettinari är en spännande Roma-talang att hålla ögonen på.

Cittadella-Brukar överprestera med små medel. Inte omöjligt att de gör det igen. Bellazzini och Di Carmine är bra Serie-B spelare och Busselato har mycket talang i sig.

Empoli-Klarade sig kvar med ett nödrop i fjol och borde klara sig kvar med större marginal den här säsongen. Har bland annat lånat Juventus Bonpierti, medan Saponara, och Tavano är garantier.

Annons

Grosseto– Kommer få besvär att klara sig kvar. Riskerar dessutom minuspoäng för inblandning i spelskandalen.

Juve Stabia – Kan nog bli svårt att upprepa den fina förra säsongen men har ändå en spännande trupp på gång. Har lånat in Fiorentinas Agyei och har Salvatore Bruno och Dejan Lazarevic på gång. Bör dock inte ha några problem att hänga kvar.

Lanciano– En nykomling som troligen kommer tillhöra den undre halvan. Spännande att se vad Milans unge mittfältare Hottor kan göra.

Lecce-Precis som för Bari är klubben i limbo i och med spelskandalen. Har därför också svårt att knyta till sig spelare. Har dock en hyfsad trupp att luta sig emot med t ex Ofere, Jeda, Giacomazzi, och Grossmuller. Dessutom har Lecce-legenden Chevanton återkommit och unga talangerna Falco och Falcone är giftiga. Om de tvångsnedflyttas blir det nog massflykt.

Annons

Livorno-Om Livorno får behålla brassen Paulinho har man en grym trio med honom och Dionisi och Siligardi. De kan ta dem till playoff. Inlånade Roma-försvararen Sini kan bli riktigt bra.

Modena-Har ny tränare i Dario Marcolin och genomgår ägarbyte. Nyförvärven har anlänt sent men intressanta saker kan vara på gång i klubben. Nyförvärven Schiattarella, Vitale och Andelkovic är bra förstärkningar och Ardemagni bör vara en målgaranti. Man jagar även Udineses Mazzarani. Fler nyförvärv kan vara på väg in.

Novara-Av de klubbar som åkte ur Serie A är nog Novara de som ligger närmast att kunna återvända. Har trygghet i tränare Tesser och har förstärkt med många spännande spelare som Libertazzi, Piovaccari, Alborno, Bardi, Polenta. Giandonato är också på ingång från Juventus. Har dock fyra minuspoäng (alltid spelskandalen) att jobba in.

Annons

Padova– Är just nu mina favoriter att ta den andra direktplatsen till serie A. Nye tränaren Pea gjorde ett jättejobb i Sassuolo ifjol och har ett ännu starkare lag den här gången. Man har haft stor omsättning i truppen och det kan kanske ta lite tid innan laget börjar få igång maskineriet, Men när det gör det tror jag de kommer bli riktigt bra med nya spelares som bland annat Babacar (Fiorentina), De Vitis (Parma) Viviani (Roma) Granoche, Nwankwo (Parma), Rispoli (Parma) och Farias (Chievo).

Pro Vercelli-En klassisk nykomling som kommer klara sig bra. Jag ser fram emot att se om Carraro (Fiorentina), Zigoni (Milan), Iemello och De Silvestro (Juventus) kan bli unga sensationer och duktige Caridi är en garanti i Serie B.

Reggina-Skaffat en ny tränare i Davide Dionigi (tidigare Taranto). Dionigi har tidigare spelat i klubben och anses som en spännande tränare. Truppen ser fortfarande lite tunn ut men jag räknar med en del förstärkningar innan mercaton stänger. Milans Gianmario Comi kan bli en stor hit.

Annons

Sassuolo– Livet utan Pea, Sansone, Boakye och Cofie kan bli riktigt hårt. Kan bli ett bottenlag trots skicklige Simone Missiroli.

Spezia-En nykomling som satsar och som mycket väl kan nå playoff. Har värvat spännande i bland annat Sansovini, Crisetig (Inter) Di Gennaro (Modena), Benedetti, (Inter) Bovo (Padova) och Porcari (Novara).

Ternana-Nykomling som borde kunna klara sig kvar. Nyförvärvet Dumitru (Napoli) har alltid genombrottet runt hörnet och Lauro (Cesena) bidrar med rutin. Dessutom är det alltid roligt med klubbar med egna färger (grönt och rött).

Varese-Gjorde en sensationell säsong förra året. Har nu tappat succétränaren Maran till Catania vilket naturligtvis är ett avbräck. Om man får behålla Neto Pereira, De Luca, Troest och Terlizzi och få igång Ebagua igen kan man åter bli ett topplag igen.

Annons
Publicerad 2012-07-25 10:27

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto