Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

En Kaka, ett schema och en Lucas.

Lorenzo Medici

Så var det äntligen klart. Spelschemat. Serie A börjar den 25-26 augusti och avslutas den 18-19 maj 2013. Första omgången spelas så här:

Atalanta-Lazio
Svårtippad match när Petkovics nya Lazio åker till Bergamo för att ta emot ett hemmastarkt DEA. Har Francesco Peluso bytt klubb då?

Chievo-Bologna
Antonsson åker till Bentegodi. Kryss?

Fiorentina-Udinese
Det nya Fiorentina med Montella tar emot Guidolins väl insmörjda Udinese. Hur ser Udineses C.L-läge ut vid det laget? Har Fiorentina brassen Ralf redo att plöja ner sina motståndare med? Kommer en nedbantad Muriel dansa runt Fiorentina-försvararna?

Genoa-Cagliari
Ett Genoa som genomgått stora förändringar mot ett Cagliari som genomgått små förändringar. Vinner ny energi eller kontinuitet?

Annons

Juventus-Parma
En repris från förra säsongen men den här gången med Giovinco i en svartvit-randig tröja. Avgör han utan målgest?

Milan-Sampdoria
Springer en gammal hjälte in på San Siro i hemmadebuten (Kaka) i brist på alla andra Milan-hjältar som tackat för sig? Är Cassano kvar? Ett Milan i incognito mot ett Sampdoria som startar på ny kula med Ferrara. Intressant match ur många aspekter.

Palermo-Napoli
Tuff öppning…..för båda typ. Kan nye tränaren Sannino starta en ny era i Palermo? Gör Insigne succé direkt för Napoli? Het match.

Pescara-Inter
Alltid tufft att möta en nykomling på bortaplan i början. Inter hade problem med Novara ifjol och kan det bli knepigt även här. Räkna med fullsatt hemmapremiär för Stroppas mannar.

Roma-Catania
Roma med Zeman v2 inleder hemma mot Catania vilket känns som en överkomlig uppgift. Största hotet känns som nye tränaren Marans list och mod.

Annons

Siena-Torino
Cosmi vs Ventura. Målrikt?

Andra viktiga datum:

Derbyn:
Omg 7: Milan-Inter (6-7 okt). Omg 12 Lazio-Roma (10-11 nov),Omg 13. Sampdoria-Genoa (17-18 nov). Omg 15 Juventus-Torino (1-2 dec).

Andra höjdpunkter:
Omg 2. Inter-Roma (1-2 sep). Omg 5 Fiorentina-Juventus (25-26 sep) Omg 6: Juventus-Roma (29-30 sep). Omg 8: Lazio-Milan (20-21 okt), Omg 11 Juventus-Inter (3-4 nov). Omg 13: Napoli-Milan (17-18 nov). Omg 14 Milan-Juventus (24-25 nov), Omg 16 Inter-Napoli (8-9 dec). Omg 17 Lazio-Inter (15-16 dec). Omg 18: Roma-Milan (22-23 dec). Omg 19: Napoli-Roma (5-6 jan).

***
Spelskandalens spindelnät håller på att rätas ut och ungefär så här kan man tyda det:

Lecce och Grosseto riskerar nedflyttning för direkt inblandning. Udinese, Sampdoria, Torino och Bologna har varsin match under misstanke vilket innebär troligen 1-2 poängs avdrag vardera. Värre är det för Siena som har sex matchers inblandning vilket innebär att de riskerar upp till 12 poängs avdrag. I Serie B är Bari i samma situation som Siena. To be continued…

Annons

***
Återvänder en gammal hjälte till San Siro? Är det dags för Kaka att komma hem igen? Om Milan kan övertyga Real Madrid om att betala halva lönen (ca 5 milj euro) och snickra ihop ett lån med köprätt (det vanliga receptet för italienska klubbar) kan det gå. Men är det mest en värvning för att vinna årskortsköpare eller är det en sportsligt vinnande värvning? I bästa fall både och. Men det är svårt att säga om Kaka kan återfå den magi han en gång hade. Kanske skulle en flytt tillbaka till Milano få fram det igen.

***
Inter försöker sälja av spelare för att få ihop cash till nya spelare. Viviano är såld och snart även Castaignos och Julio Cesar. Kan man sedan även sälja Maicon och Pazzini (blir svårt) har man nog samlat ihop en 20-25 miljoner euro. Nästan till en Lucas Moura.

Jag hoppas verkligen att Inter satsar på att värva honom. Gå all-in. Sälj Sneijder om det behövs. Visst, Stramaccioni vill ha honom kvar och när Sneijder är som bäst har han få övermän i världen. Men holländaren har inte så många år kvar på toppen och är skadebenägen. Lucas Moura är nutiden och framtiden. Jag tycker Inter ska köra revolutionen fullt ut.

Annons

Förmodligen blir det dock svårt. Manchester United har mer pengar att spendera och prislappen som Sao Paolo begär är för hög för Inter. Istället lär det bli ”sämre” spelare på fler positioner (snälla Inter, gå inte i Alejandro Gomez-fällan!). En ytterback, en mittfältare och en vice-Milito. Men risken är att Lucas Moura kommer dansa fotbollsdans i Premier League medan Inter ser på och då är det försent att ångra sig.

***
Äntligen satte Della Valle ner foten. Stevan Jovetic är inte till salu. Inte ens för 30 miljoner euro. Det var det som behövdes för att få Jovetics fokus tillbaka till Fiorentina och få bort alla jagande köpare (typ Juventus). Projektet Fiorentina behöver lugn och ro och en Jovetic i centrum. Samtidigt är Viviano klar och Mati Fernandez på väg in. Jag börjar gilla vart Viola är på väg.

Annons

***

Eftersom Jovetic är bortplockad från transfer-maknaden, vänder sig då Juve tillbaka till RVP? Det är min förhoppning. Hellre tjuva stjärnor från andra ligor än från varandra, så att Serie A blir starkare.

***
Transferbetyg:

Cesare Natali Försvarare Atalanta-Bologna 6
Blir inte yngre direkt men var hygglig förra säsongen och kan nog bidra med en del nytta till sin nya klubb.

Tiberio Guarente Mittfältare Sevilla-Bologna 6,5
En god ersättare till Mudingayi om han hittar tillbaka till gammal Atalanta-form.

Mattia Destro Anfallare Genoa-Roma  8
En super-värvning. Jag tror att sälja Borini och köpa Destro var ett litet mästerverk. Destro är en stjärna i görningen, kan ta sig an flera offensiva positioner. Lär även må bra under Zeman.

Emiliano Viviano Målvakt Palermo/Inter-Fiorentina 7,5
Precis vad Viola behöver. En spelare som helst av allt vill spela för klubben i sitt hjärta. Är dessutom en förnämlig målvakt.

Annons
Publicerad 2012-07-27 12:21

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto