POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Sida vid sida verkar de följas åt

Två spelare vars vägar har följt varandra. Båda köptes till Sampdoria när deras karriärer gick i stå och båda såldes när deras karriärer sken som en sol.

Giampaolo Pazzinis och Antonio Cassanos dalar och höjdpunkter verkar följa varandra. När de båda stod på topp samtidigt, såldes de samtidigt. Pazzini till Inter och Cassano till Milan. Men sedan kom motgångarna. Medan Cassano kämpade för sitt liv med hjärtproblem tappade Pazzini målkänslan och sin plats i landslaget. Deras karriärer fortsatte att följas åt.

Nu vill Inter sälja Pazzini men kan inte. Efter hans usla vår och höga prislapp är ingen klubb villig eller har råd att betala rätt summa för den före detta landslagsmannen. För Cassano är det väl inte riktigt lika illa. Peter Pan gjorde ett helt okej EM och Milan har inte officiellt meddelat att de vill sälja honom.

Men det är troligt att han inte står i centrum i Milans projekt längre och frågan är vart han hamnar i anfallskategorin när Milan införskaffar en eller två offensiva nyförvärv och när Pato återvänder från OS. Dessutom har Cassano utryckt missnöje över försäljningarna av Zlatan och Thiago Silva.

Den enda utvägen ur återvändsgränden för Pazzini verkar vara att ingå i ett byte eller lånas ut med köprätt. Men vart? Den mest logiska och bästa situationen för Pazzini kan faktiskt vara mästarna Juventus. Conte vill ha honom och i den miljön kan han nog börja göra mål igen. Endera Fabio Quagliarella eller Milos Krasic borde kunna intressera Inter.

För Cassanos del är det mycket svårt att klura ut vilket lag som skulle kunna försöka köpa honom och det mest troliga är att han blir kvar i Milan. Cassano själv vill nog helst tillbaka till staden Genua men Sampdoria är inte intresserade av att ta tillbaka honom och att gå till lokalkonkurrenten Genoa känns väl inte helt sannolikt (eller?). Sedan finns det lite frågetecken för Cassanos motivation och fysiska hälsa. Hur många år har han kvar på god Cassano-nivå?

Men visst känns det som att det borde finnas en plats för dem båda när serien startar där de på nytt kan få ett lyft i sina fotbollskarriärer? Eller kommer den nedåtgående spiralen snurra elakt vidare?

Hur det än går lär deras öden ta samma riktning. Långt ifrån varandra men ändå sida vid sida. Det kan väl inte bli på annat sätt?

Publicerad 2012-08-01 kl 09:21
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto