Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Conte-skandalen

Lorenzo Medici

Den så kallade spelskandalen håller på att förvandlas till Conte-skandalen. Jag vill ännu inte prata om en total orättvisa i processen mot Juventus tränare Antonio Conte eftersom det fortfarande kanske kan hittas ordentliga bevis mot honom. Bevis som ännu inte finns. Det finns alltför många saker som inte går ihop.

I en vanlig domstol hade bevisen mot Conte naturligtvis aldrig hållit. Inte minst för att det inte finns en enda Siena-spelare som kan bekräfta det Filippo Carobbio sagt. Det enda som finns är Carobbios ord mot Contes. Det är allt. Vid Carobbios två första förhör i januari sa han inte ord om Conte. Ingenting. Sedan plötsligt i senare förhör dök Juventus-tränarens namn upp.

Conte riskerar nu 15 månaders avstängning för ”omessa denuncia”, alltså att man vet om men inte rapporterar ett brott. Klubben Siena har fått sina minuspoäng reducerat till sex. Om nu Conte  ska ha vetat om att matcherna ska ha varit riggade och inte rapporterat om det är det ju riktigt illa. Men hur illa är då inte klubbens ansvar? Contes avstängning i jämförelse med klubbens poängavdrag slår alla ologiska rekord. Om man nu anser att Conte ska ha 15 månaders avstängning borde man begärt direkt nedflyttning för Siena.

Annons

Bortolo Mutti fick sitt straff lindrat till fyra månader för att han erkänt vetskap om uppgjorda matcher. Eftersom Conte anser sig oskyldig så får han nu ett längre straff för i princip samma sak som Mutti. Detta innebär mer eller mindre att det hade varit bättre för Conte att ljuga och säga att han visste om det.  Den sportsliga domstolen har ett system där det belönar det som kan vara lögner bara för att det underlätta jobbet för dem.

Om Conte stängs av kan han fortfarande träna laget som vanligt men kan inte coacha laget under matcherna eller befinna sig i omklädningsrummet innan och efter matcherna. Det är alltså en hel säsong för Juventus utan sin ledare. Det är ett enormt bakslag. Det kan självklart även få effekter på Juventus framtida mercato.

Det sätt som den sportsliga domstolen hanterat detta på är rena skojeriet. Visst, eftersom Carobbio kanske inte har något att förlora på att säga sanningen och alla Siena-spelarna är rädda för att säga sanningen talar det emot Conte? Möjligt. Och ändå inte. Desto mer Carobbio snackar och nämner personer desto större chans att få reducerat straff. Inte en enda spelare som bekräftar Carobbios ord. Inte en. Carobbio och Contes fruar ska ha rykt ihop.

Annons

Om ens egen tränare ska ha antyt att matchen var uppgjord vid en samling, är det inte tillräckligt viktigt för att nämna vid de två första förhören? Om nu Conte ska ha sagt detta vid en samling innan match, varför vara så dum att göra det inför hela gruppen med spelare som knappt fått speltid? Går det så osmidigt till? Om nu Conte ska ha sagt vid en samling till sina spelare att matchen var uppgjord, varför är inte varenda Siena-spelare anklagad för ”Omessa denuncia”?

Det är alltför många saker som inte går ihop.

***
Roligare är det att nämna Inters framgång igår i Europa League. Efter 0-3 borta mot Hajduk Split är man i stort sett redan klara. Lika roligt är det att konstatera att Phillipe Coutinho fortsätter att imponera. Inhopp och mål.

 

 

Publicerad 2012-08-03 11:19

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto