Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Vad fattas? - Lag för lag

Atalanta

ANNONS
Truppen är mer eller mindre komplett i och med att Stendardo förstärker försvaret. Om däremot Peluso (Juventus, Lazio, Palermo) och/eller Schelotto (Napoli) försvinner bör ersättare hittas. Man ska dock aldrig räkna bort sportdirektör Marinos förmåga att krydda mercaton med någon överraskning.

Bologna
Det behövs en anfallare och troligen blir det Manolo Gabbiadini som anländer via Juventus. Möjligen vill man hitta ytterligare en mittfältare då Guarente precis återkommit efter skada och kanske även en mittback i och med att Daniele Portonova riskerar avstängning pga spelskandalen.

Cagliari
En mittfältare till skulle inte skada. Rodrigo Battaglia (Parma ligger dock före)och Stefano Morrone (apropå Parma) är två alternativ. Försvararen Davide Astori har många intressenter som t ex Milan och Juventus. I en eventuell försäljning av Astori skulle möjligen någon spelare kunna ingå som t ex Bouy (Juventus). Men samtidigt blir det svårt att hitta en fullgod ersättare för Astori.

ANNONS

Catania
Ytterligare alternativ till försvaret skulle inte skada. Romas talang Luca Antei är ett namn och Daniel Adejo (Reggina) är ett annat. Framåt hoppas man kunna värva Vareses talang Giuseppe De Luca som tränare Maran hade förra säsongen. Ett annat alternativ är att låna Romas unge super-talang Nico Lopez. Försvinner Alejandro Gomez (Inter, Fiorentina) ökar behovet av de ovan nämnda spelarna.

Chievo
Förutsatt att ingen lämnar (möjligen Sardo och/eller Andeolli) så lär truppen vara mer eller mindre som den är idag.

Fiorentina
Viola och sportdirektör Pradé hade en intensiv vecka och revolutionerade laget med nyförvärv som Valero, Fernandez, Rodriguez och Aquilani i ett svep. Nu fattas nästan bara en målfarlig anfallare. Alessandro Matri skulle passa utmärkt men frågan är om man kan komma åt honom utan att behöva släppa iväg Jovetic åt motsatt håll.

ANNONS

Det är inte omöjligt att Juventus gör ett nytt försök att värva Jovetic och skulle då kunna erbjuda Matri och möjligen Andrea Poli (som de kan köpa loss från Sampdoria just för att komma åt montenegrinen). De två plus säg 10 miljoner euro kan bli svårt för Fiorentina att tacka nej till.
Floccari, Borriello och Bianchi skulle kunna vara andra alternativ.

Väljer man istället att satsa på Jovetic eller El Hamdaoui som central anfallare kan man istället vända sig till Gomez (Catania) eller Babel (Hoffenheim) som offensiva förstärkningar.  Räkna ej heller bort Gargano (Napoli), Kucka (i utbyte mot Vargas) eller Ralf (Corinthians) som mittfältsförstärkningar.

Genoa
Vänsterbacken Antonelli är på väg bort så där kommer man behöva hitta en ersättare. Sedan behöver man en back-up till Frey eftersom unge Mattia Perin lånats ut till Pescara (Carrizo?). Sedan kommer man säkert värva en mittfältare och en eller två offensiva alternativ. Daniele Conti eller Francesco Lodi ligger nog högst upp på önskelistan men det ska mycket till att Cagliari och Catania skulle släppa dem i detta läge.

ANNONS

Matuzalem är kanske ett mer troligt alternativ. Ytterligare en bytesvariant skulle kunna vara Kucka mot Vargas. Tränare De Canio har uttryckt att just Vargas skulle passa utmärkt in i hans spelsystem. Men chilenaren verkar vara på väg till Zenit. Sedan finns säkert frestelsen att värva ”hem” Marco Borriello. I sådana fall lär Gilardino försvinna. Räkna med att Genoas mercato ännu inte är över.

Inter
Mycket kretsar kring Lucas Moura. Det kan vara lönt att ha tålamod då sådana stora affärer tar sin tid men den såpan börjar bli lite väl lång. Lyckas man värva Lucas (tror det blir mycket svårt) kommer man behöva lågbudget-värva till övriga nödvändiga positioner som t ex en vice-Milito, en mittfältare och en högerback (om Maicon lämnar).

Det första alternativet till Lucas verkar vara Bolognas Gaston Ramirez. Uruguayaren kan med tiden bli en riktigt stor stjärna men ytterligare en trequartista typ är inte riktigt Inters största behov när man har Sneijder, Alvarez och även Coutinho som alla befinner sig inom samma kategori. Så frågan är om det är värt att värva en spelare som inte riktigt ger Inter vad de behöver?

ANNONS

Ett annat alternativ är Catanias ytter Alejandro Gomez som bättre passar in i Inters behov men 6 miljoner euro är för mig garanterat slöseri med pengar. Inter-tröjan är för stor för honom. Gomez löper i så fall stor risk att bli en ny Javi Martinez.

Som vice-Milito har det ryktats om många namn som t ex Denis, Bergessio och Osvaldo. Men kanske är det trots allt bäst att byta Pazzini mot Quagliarella. Juventus-anfallaren må inte vara en fantastisk målskytt men han klarar både av en nummer-nio roll och även en ytter-roll i offensiven vilket skulle göra honom mycket användbar för tränare Stramaccioni. Dessutom blir man då av med Pazzini vilket man vill. Om man inte värvar Lucas kan man kanske lyxa till det med spelare som Cissokho (Lyon), Fernando (Porto) och Paulinho (Corinthians).

Juventus
I och med Contes och Bonuccis avstängningar  förändras även mercaton förJuventus. Kanske har Contes troliga avstängning även skrämt bort Robin Van Persie och när det gäller Bonucci så måste man givetvis hitta en ny mittback. Just faktumet att prioritetsordningen har ändrats kan leda till att man nöjer sig med ett mindre dyrt och lättare åtkommet alternativ längst fram (Pazzini? Jovetic? Behålla Matri?).

ANNONS

Som ersättare för Bonucci ligger Salvatore Bocchetti bra till men på sistone har ryktet kring Davide Astori och Bruno Alves ökat. Ett annat alternativ är att värva Atalantas Francesco Peluso som kan klara av att spela både ytterback och mittback och då använda sig av Luca Marrone som mittback (något som Conte/Carrera provar med lycka just nu). Pablo Armero verkar vara på ingång som vänsterbreddare och vi ska inte räkna bort Stevan Jovetic ännu.

Lazio
Lazios mercato har varit en besvikelse så här långt. Medan Petkovic  provar och byter spelsystem lika ofta som sina kalsonger så uteblir nyförvärven som skulle behövas för att bosniern ska kunna utnyttja sina idéer på bästa sätt. Helst skulle nog Petkovic velat ha yttrar likt Milos Krasic till offensiven men just nu finns det inte riktigt några sådana typer av spelare i truppen och att värva två sådana spelare skulle bli en för invecklad affär och det skulle även bli svårt att ge plats till Zarate, Hernanes, Ederson och Candreva som alla helst bör användas mer centralt. Petkovic får istället tänka om.

ANNONS

Men Lazio måste åtminstone hitta en ytterback (Antonelli? Peluso? Ziegler?), en mittback (Xandao? Granqvist?) och en anfallare. Lazio kan vara på gång att göra en stor bytesaffär med Genoa där Lazio får Granqvist, Antonelli och Kucka medan Genoa får Carrizo, Sculli och Matuzalem. Det hade varit trevligt med ett större namn som present och överraskning men det verkar vara för mycket begärt då till och med  de nödvändiga behoven verkar vara svåra att fixa.

Milan
Okej, nu har det gått ett par veckor sedan Ibrahimovic och Thiago Silva lämnande klubben. Deras ersättare har ännu inte kommit och Galliani och Berlusconis linje verkar vara att inte värva för dyrt. Men intresset för t ex Carlos Tevez och Edin Dzeko lär inte vara helt borta för det. Till mittförsvaret har man försökt med Yanga-Mbiwa men Montpellier är inte nöjda med budet och Milan verkar ha tröttnat på att vänta på att de ska vekna. Marseilles Nicolas Nkoulou är ett annat alternativ och Milan lär säkert inte ha gett upp Davide Astori ännu.

ANNONS

Vem som blir Zlatans ersättare är mer ett mysterium. Kanske återvänder man till Edin Dzeko eller Alessandro Matri vad det lider men det är lika troligt att man helt enkelt struntar i den anfallstypen, ändrar spelsätt och går all-in på Kaka. Personligen tycker jag Leandro Damiao vore den ultimata anfallsvärvningen för Milan.

Min känsla är dock att Galliani & Berlusconi kommer göra allt för att Kaka-värvningen ska gå i lås. Det är en typisk G& B-värvning. En hjälte återkommer, års-abonnemangen går upp, förhoppningsvis levererar han på ett sportsligt plan och G & B tror och förväntar sig att bli älskade igen. Frid och fröjd?  Att värva Kaka kan bli en succé men det är verkligen ingen garanti.

För övrigt skulle det behövas minst två bra nya mittbackar för att ersätta en Thiago Silva, en vänsterback och ytterligare en mittfältare med lite mer speed.  Jag är inte säker på att Milan (alltså G&B) själva vet riktigt hur de ska ta sig fram på transfer-marknaden men inte kan de väl sälja sina två bästa spelare och sedan gå mer eller mindre lottlösa från mercaton? Eller?

ANNONS

Napoli
Napoli behöver egentligen bara två värvningar innan mercaton stänger. En vänster-ytter och en vice-Cavani. Aly Cissokho har länge ryktats vara på gång till Napoli men de har hård konkurrens från t ex Tottenham, Benfica mfl. Troligen skulle Cissokho göra susen.  Den gamla idén, Pablo Armero, har lugnat sig troligen för att Juventus sitter i förarsätet där.

Sedan behöver Napoli en anfallare med lite tyngd för att kunna ersätta Cavani om han blir skadad. Rolando Bianchi och Sergio Floccari är två alternativ som skulle funka rent kvalitetsmässigt och samtidigt ”jag-kan-acceptera-att-sitta-på-bänken-om-jag-får-chansen-att-spela-i-Napoli”. Sedan ska vi inte räkna bort någon överraskning. Angelo Palombo kanske? Eller min personliga favoritvärvning åt Napoli , Lucas Ocampos. Det skulle innebära dubbel försäkring inför framtiden med Insigne. Kom igen Bigon, be a smart guy.

ANNONS

Palermo
Främst behöver man bli av med en del spelare i truppen men självklart kommer man värva en ersättare till Balzaretti. Antonelli? Peluso? Ziegler? Eller det tråkigare alternativet Del Grosso? Giulio Migliaccio är nog på väg bort, inte minst med tanke på att man har många bra alternativ på mitten som  Rios, Donati, Barreto och Kurtic. Sedan kan man komma att avsluta mercaton med en eller annan offensiv spelare.

Parma
Sportdirektör Leonardi jobbar säkert på ett par namn från Sydamerika, både för nutiden och för framtiden (Tagliafico, Battaglia, Rolin, Mastriani och Ortiz). Aleandro Rosi är fortfarande på gång från Roma medan Okaka kan vara på väg till en annan klubb. En anfallare till lär komma innan transfer-fönstret är stängt. Men Leonardis och Parmas mercato är nästan klar och har varit mycket bra.

ANNONS

Pescara
Det mesta är väl klart i och med värvningar av Terlizzi, Blasi (båda nästan klara) och Crescenzi. Weiss var en vass värvning men jag förstår inte varför man ännu inte lyckats ro hem Jonathas från Brescia. Det hade behövts. Men det som framför allt behövs är en anfallare kapabel att göra över tio mål. Är det Floccari? Eller Kozak? Roligaste ryktet är att Pescara ska ha hört sig för kring ett lån av John Guidetti.

Roma
Det mesta är klart. Nu gäller det att banta truppen och hitta nya destinationer till t ex Borriello, Okaka, Pizarro, Perrotta, Heinze. Om Rosi lämnar för Parma lär Torosidis anlända. Men en mittback kan komma att värvas för att komplettera truppen till hundra procent. Brassen Rhodolfo är ett namn som det pratats om.

Sampdoria
I och med värvningen av Estigarribia är man i stort sett klara med sin mercato. Dock behövs det en mittfältare med lite pondus och kraft. Giulio Migliaccio är högst upp på önskelistan. Intresse finns även för Michele Pazienza, Enzo Maresca och Fulhams Pajtim Kasami (som tidigare var i Palermo). Kanske kan man krydda med anfallaren Leonardo Melazzi innan transfer-fönstret stänger.

ANNONS

Siena
Man jagar Luca Caldirola till försvaret, vill hitta en anfallare som kan ersätta Destro (Floccari? Tiribocchi?), måste värva en målvakt och testar gamle Torino-spelaren Alessandro Rosina.

Torino
Fyra värvningar lär göras. En försvarare, en mittfältare, en ytter och en central anfallare.Till försvaret tittar man på Bovo, Antonelli (Genoa) och Marchese (Catania), till mittfältet ligger Pazienza eller Biondini närmast men Palombo är ett spännande alternativ.

Ytterpositionen kan komma att förstärkas av någon av Fiorentina-spelarna Alessio Cerci eller Adem Ljajic (blir dock svårt då han just nu imponerar i träningsmatcherna) vars chanser minskat i och med Violas många nyförvärv. Till anfallspositionen kan man antingen rikta in sig på en forward med lite tyngd som Floccari eller Pozzi eller en kvickare anfallare likt Paulo Barreto (som tränare Ventura haft tidigare).

ANNONS

Udinese
Truppen är mer eller mindre klar men man letar efter en målvakt (Manninger? Tzorvas?) och om Armero lämnar för Juve bör man hitta en ersättare för honom. Möjligen vill man även förstärka med en anfallare. Sedan kan man komma att värva Riccardo Saponara men antagligen låter man då honom vara kvar en säsong i Empoli innan han drar på sig en Udinese-tröja (som man gjorde med Fabbrini).

Publicerad 2012-08-06 kl 09:39

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto