Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

17 spelare ute efter revansch

Skadade, underpresterande eller bänkade. Potential som aldrig kommit fram. Vilka är spelarna som kan komma att lyfta sig? Vilka är spelarna som kommer förbättra sig mest nästa säsong? Jag har försökt ta reda på svaren.

17. Marco Biagianti (Catania)
Minns ni honom? Den där Tacchinardi-kopian som härskade på Catanias mittfält. I en säsong i alla fall. Sedan dök skador upp och störde och han blev sig inte lik. Kanske kan återfå sin kraft en sista gång?

16. Romulo (Fiorentina)
Lite av ett mysterium. Förra säsongen fick han inte många chanser och när han väl fick dem var han ofta pigg men också flaxig och ostrukturerad. Kan komma att överraska.

15. Marco Parolo (Parma)
Gjorde stor succé i sin första säsong med Cesena i den högsta serien medan säsong två blev ett stort fiasko. Sanningen om Parolo ligger väl någonstans mittemellan och flytten till Parma kan bli ett lyft.

14. Lorenzo De Silvestri (Sampdoria)
Slog igenom vid tidig ålder i Lazio och ansågs som en av Italiens stora framtidsmän. Kom sedan i kontraktstjafs och hamnade i Fiorentina samtidigt som karriären gick nedåt. Nu i Sampdoria kan saker komma att ändras. Farten och energin finns och kanske kan Ciro Ferrara få ordning på karriären igen.

13. Alexandre Pato (Milan)
Vi vet nog alla vilken talang han besitter. Acceleration i höghastighet, fin teknik och dansande fötter. Men också brist på spelförståelse och sköra muskler. Om det första kan lösas med mognad och om han får vara skadefri under en längre tid kan han kanske bli den där världsspelaren som han har talangen för. Livsviktigt år för ankan.

12. Alberto Aquilani (Fiorentina)
Skadad, överbetald, underpresterar. De senaste säsongerna har Aquilani inte direkt visat prov på att han kan bli den stora mittfältaren vi en gång trodde han skulle kunna bli. Jag tror att en flytt till Fiorentina kan göra riktigt gott. Här hamnar han i en central roll, kommer ha mycket boll och förväntas bli en ledare på mitten.

11. Goran Pandev (Napoli)
Var vass i Lazio men blev sedan mest ett skämt i Inter. Det fanns säkert en och annan Inter-supporter (och en och annan Napoli-supporter som tog sig för pannan) som skrattade högt när Napoli köpte loss honom för ca 7 miljoner euro. Men faktum är att han var duktig under våren för ”i partanopei” och det finns tendenser att han kan bli ännu bättre nästa säsong och faktiskt fylla Lavezzis tomrum.

10. Eder (Sampdoria)
För bra för Serie B och för dålig för Serie A? Så har det varit hittills. Nu kanske han äntligen hittat ett hem i Sampdoria där han kan slå igenom. Med förtroende och bättre omgivning än förra säsongen (Cesena) kan det bli så.

9. Bojan (Roma)
Var så där vek, målmissande och meningslös som man var orolig för att att det skulle bli. Med Zemans hjälp lär det kunna bli annorlunda den här säsongen då hans spelartyp passar bra in i ”maestros” spelidé.

8. Guido Marilungo (Atalanta)
Varje gång han varit på gång att slå igenom har han blivit skadad. I våras blev han ordentligt skadad på San Siro och har precis börjat träna igen. Om turen börjar vända för honom så har Atalanta en liten gömd skatt i sin ägo.

7. Giampaolo Pazzini (Inter? Juventus?)
Var en anfallszombie under våren. Då han missade chanser i parti och minut. Tappade spelglädjen, starttröjan i Inter och EM-biljetten under ett par månader. Var han än hamnar så tror jag han kan hitta tillbaka till sitt vassa målskytte. Juventus vore inte helt fel för hans framtid.

6. Daniele Bonera (Milan)
Än så länge har man inte hittat någon ersättare för Thiago Silva vilket man kommer behöva. Men det kommer inte räcka med att en ny spelare kliver in och fyller brassens tomrum. Fler måste lyfta sig. Bonera kan vara en. Har tagit på sig ledarrollen och jag tror han kommer bli en startman hela nästa säsong.

5. Ze Eduardo (Genoa)
Brasse som först var skadad och sedan hamnade i frysboxen. Har en hög högstanivå men är lite ojämn och oberäknelig. Den här sommaren har han dock imponerat under träningsmatcherna och med De Canios spelsystem lär han få en ny chans kommande säsong. Se upp!

4. Mauro Zarate (Lazio)
Efter en första succé-säsong i Lazio har allt sedan bara gått sakta men säkert nedåt. Kanske är trenden redo att brytas. Den här säsongen kan vara den då Zarate blir mer mogen, mer jämn och så där livsfarlig igen. I en mer central anfallsposition under Petkovic är det inte omöjligt.

3. Miralem Pjanic (Roma)
Var väl inte direkt dålig förra säsongen men förväntningarna var stora och känslan var lite: ” Jahapp. Var det allt?”. Nu under Zeman kan han komma att explodera. Bör hamna oftare i målsituationer och ett högre tempo lär troligen vara till bosnierns gagn.

2. Abel Hernandez (Palermo)
Ett par bra matcher.Skadad. Ett par lovande månader. Skadad. Några mål och hopp om framtiden.Skadad. Så har det sett ut för uruguayaren. Hans potential är enorm och får han bara vara skadefri är känslan att han kan bli riktigt, riktigt grym. Är det kanske säsongen 2012/13 som det äntligen lossnar för honom?

1. Erik Lamela (Roma)
Visade sporadiskt i fjol vilken stor talang han är. Men hamnade även i bråk, blev bänkad, spottade på motståndare och var ojämn. Saker kommer ändras. Zeman har kommit och det kommer bli hans stora lycka. Räkna med mål, assist och lekfullhet i den högre skolan. Gör er redo för ”The year of Lamela”.

***

Transferbetyg:

Aleandro Rosi Försvarare Roma-Parma 7
Jag är ändå lite förvånad att Roma släppte honom så lätt. Jag gillar Rosi och tror att han kommer passa utmärkt som ytter i Donadonis femmanna-mittfält.

Emilio MacEachen Försvarare Penarol-Parma 6,5
Nej han är inte irländare med italienskt påbrå utan uruguayare. Har imponerat under sommaren och kan bli en startspelare under året. Fynd?

Marcelo Estigarribia Mittfältare Dep Maldonado-Sampdoria 6,5
Var aldrig dålig men ratades ändå av Juventus vilket inte var så konstigt då den nivån var lite för hög för honom. En ytter-roll i Sampdoria däremot känns som en mer passande uppgift. Smålistig värvning.

Publicerad 2012-08-08 kl 11:44
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons