Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Cassano och Pazzini byter med varandra?

Antonio Cassano dök aldrig upp på San Siro igår. Det var då man förstod att en övergång inte bara är på gång utan är så gott som klar. Cassano blir blåsvart och Pazzini blir rödsvart. Lite som att byta planhalva. För några veckor sedan bloggade jag just om Cassano och Giampaolo Pazzini och om hur deras karriärer varit sammanflätade. Nu korsas deras öden igen.

ANNONS

Det är ett våghalsigt byte för båda klubbarna och för båda tränarna. För om affären går i lås så måste det betyda att både Stramaccioni och Allegri har velat detta.  Det innebär att någon av dem kan tappa ansiktet men också framstå som ett geni. Jag menar,vad händer om Pazzini gör 20 mål? Eller om Cassano avgör dubbla derbyn?

För Cassano är det också intressant att det blev Inter till slut. Det är laget som han alltid hållit på och det var ju mot Inter allting en gång började, den 18 december 1999.

Så vem kommer tjäna på bytet? Är det kanske en win-win situation?

Vad tjänade/förlorade Milan på bytet?

Jag gissar att det var så enkelt som att Allegri ville ha en starkare anfallare som är bra på huvudet, kan hålla i boll och vass i straffområdet.  Vilket är precis vad  Pazzini är när han är i form. Just det där när är ju den stora frågan. Kan han hitta tillbaka? Passar han in med övriga medspelare?

ANNONS

Milan har både Robinho och El Shaarawy med liknande karaktärer som Cassano. Lättviktiga med raffinerad teknik men inga målkungar direkt. Eftersom Cassano troligen låg längst bak i Allegris kö blev valet kanske rätt enkelt. Dessutom vill Cassano själv bort från Milan. Man kanske också skulle kunna försvara Milans agerande med att Cassano inte har jättemånga år kvar på toppnivå.

Men det är också en populär spelare man gör sig av med och en spelare full av genialitet när han är i form. En genialitet som El Shaarawy ännu inte har och som Robinho och Pato aldrig kommer få.

Vad tjänade/förlorade Inter på bytet?

Inter förlorade väl egentligen ingenting eftersom man ändå tänkt göra sig av med Pazzini. Han var en spelare som inte ens funnits med under sommarens träningsmatcher. Men de kunde ju sålt honom och fått pengar? Nej, det kunde de nog inte, i vilket fall inte om man hade velat få ut någorlunda samma summa man la ut för honom. Ett byte med något lag var nog enda lösningen. Nu verkar det ju som att Inter kommer få lite pengar emellan eftersom Inter värderar Pazzini för ca 11-12 miljoner euro  och Milan värderar Cassano för ca 5-6 miljoner euro. Det är här som klubbarna måste komma överens innan det är klart.

ANNONS

Inter får nu en spelare som passar bra in med hur Stramaccioni vill spela. Man kan t ex spela 4-2-3-1 med Cassano, Sneijder och Palacio bakom Milito. Nu finns det både täckning och flexibilitet i offensiven. Om Inter fortfarande vill ha en vice-Milito eller inte återstår att se. Det är ändå rätt svårt att förutse hur bra Cassano kan bli i Inter.

Om han är i fysiskt bra skick, riktigt motiverad och finner samspelet med Sneijder och co kan det bli riktigt roligt framåt för Inter. Men om han bara orkar 70 minuter, drar ner tempot och gör ett par geniala grejer men inte mycket mer blir det inte lika lustigt. Om vi säger att bytet blir av så har jag svårt att säga att det ena laget tjänade mer än det andra. Båda klubbarna och tränarna fick väl ungefär vad de efterlyste. Alla är nöjda. I vilket fall innan säsongen har börjat.

ANNONS

Jag är mest glad att de två kan få en ny startbräda att göra sina volter ifrån.

Publicerad 2012-08-20 kl 12:22

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto