Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Igår talade De Rossi och idag levererar Di Natale?

Lorenzo Medici

Igår var dagen då Daniele De Rossi förklarade att han inte tänker gå någonstans. Att Roma är hans hem. Det går alltså att tacka nej till stora pengar vilket vi inte varit bortskämda med den här sommaren ur Serie A-synpunkt.  De Rossis val var ett perfekt besked för Roma innan säsongen ska dra igång.

Igår var också dagen då Cassano och Pazzini gjorde klart med sina Milano-byten. Dessutom fick Inter 7,5 miljoner på köpet. Förhoppningsvis används de väl (Pereira vore utmärkt medan Gargano är jag mindre exalterad över). Prislappen på Pazzini känns dock hög. Kanske kände Milan skuld för att tidigare ha snott Seedorf och Pirlo från Inter, vad vet jag.

Pazzini kan nog funka bredvid Pato och Robinho men Pazzo är en spelare beroende av bra inlägg. Och då är frågan vem ska slå dem? Abate och Antonini?

Igår var dagen då Genoas president Enrico Preziosi visade upp sitt fula ansikte. Nu utan sportdirektör Lo Monaco har affären med Julian Velazquez blåsts av. Independiente har inte fått några pengar. Velazquez och hans agent är självklart fly förbannade eftersom det finns så lite tid att hitta en ny klubb. Det är inte första gången Genoa och Preziosi gör så här. Förlusten är nog mest deras eftersom Velazquez är en bra spelare. Men som sagt, Preziosi fortsätter att använda spelare som leksaker.

Annons

Men idag är dagen då Udinese ska ut och brottas i Champions League. Bortamöte mot Sporting Braga. Tyvärr ingen Luis Muriel men en Di Natale såklart. Trolig laguppställning:
Brkic, Benatia, Danilo, Domizzi; Basta, Pinzi, Willian, Pereyra, Armero; Fabbrini, Di Natale.

Jag håller tummarna.

***

Transferbetyg:

Steve Von Bergen Försvarare Genoa-Palermo 6
Ingen personlig favorit men är hyfsat stabil. Ger Palermo mer bredd på mittbacksfronten vilket antagligen var idéen.

Alexandros Tzorvas Målvakt Palermo-Genoa 6
Anländer som back-up till Frey vilket känns helt okej.

Yohan Benalouane Försvarare Cesena-Parma 6
Var ingen succé i Cesena då han ofta var för hetlevrad. Men det bor också en rätt elegant och skicklig försvarare i fransmannen. Kommer säkert till sin rätt i ett bättre lag som Parma.

Antonio Cassano Anfallare Milan-Inter 7

Annons
Cassano kan nog bidra med en del genialiteter men betyget baseras framför allt på att man lyckades få ca 7 miljoner euro för en spelare som jag trodde att man inte kunde sälja (Pazzini).

Giampaolo Pazzini Anfallare Inter-Milan 6
Rent sportsligt skulle jag ge 6,5 för att jag tror att Pazzini har en del att ge, men eftersom man behövde lägga hela ca 7 miljoner euro drar jag ner betyget.

Felipe Försvarare Fiorentina-Siena 6
Det var längesedan brassen var en av Serie A:s mest heta försvarare. Kanske kan han få lite upprättelse under Cosmi.

Vlad Smit Försvarare Spal-Cagliari 5
Kom gratis men jag har ändå svårt att se poängen med den här värvningen.

Marquinhos Försvarare Corinthians -Roma  7,5
En ung mittback som är brytsäker, modig och bra i uppspelsfasen. Kommer behöva lite tid att lära sig men lär få chansen under Zeman. Om några år kan man kanske se tillbaka på den här värvningen som ett mästerverk.

Annons
Publicerad 2012-08-22 10:38

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto