POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Pato skadad….igen

Det var den här säsongen vi skulle få svaren. Svaren på hur bra Pato egentligen är. Det kanske vi aldrig får. Skadorna går igen som demoner på en kyrkogård. Naturligtvis är det inte frågan om någon oturlig slump. Det handlar om hans muskelsammansättning. Det har även pratats om att han växt för fort. Vad vet jag. Det jag vet är att det kan vara svårt att bli av med muskelskador. Man sträcker sig och man sträcker sig igen.

Jag hade själv under min aktiva tid som fotbollsspelare i Hammarbys ungdomslag under minst ett helt år problem med lårmuskel-sträckningar.  Precis som Pato levde jag då mycket på min snabba acceleration (jämförelsen kan gott stanna där) vilket också kan innebära att det är lättare att man sträcker sig. ”Rycket” blir så kraftigt att muskeln liksom inte hänger med. Man väntar, kommer tillbaka, ibland för tidigt, och man sträcker sig igen.

Sedan har vi det psykiska. En underskattad del av skadorna. Har du drabbats av samma skada flera gånger sätter det sig i huvudet. Man börja tänka. För mycket.  Kan jag gå för fullt? Man blir lite rädd och tvekar i ruscher.  Så om nu Pato kommer tillbaka igen tror jag att det tar rätt lång tid innan han kan börja gå för fullt. Agera instinktivt, få det rätta ”flowet”. Så även om själva läkningen, bara tar säg en månad, tar själva processen att komma tillbaka för fullt betydligt längre tid.För Patos del börjar jag bli orolig att vi aldrig kommer få se hur bra han skulle kunna blivit.

Sorgligt nog.

***
Patos ersättare heter kanske, tro det eller ej, Ze Eduardo. Japp han som knappt spelade en match för Genoa ifjol. Han som fortfarande är ett mysterium. Men ”Ze Love” har sett bra ut under sommaren och kan faktiskt överraska. Men han ska provspela först (låter helt sjukt) och sedan får Allegri bedöma om han tycker att det är värt att låna brassen. Genoas president Preziosi  kysser som vanligt Berlusconis fötter. Genoa blir mer och mer Milans farmarklubb för varje dag som går.

Men visst, Milan är sig inte likt. Inte efter att ha gått från Zlatan till Pazzini och Ze Eduardo på två månader. Det enda positiva för Milan är att El Shaarawy kanske får mer speltid direkt än väntat.

***

Udinese fick med sig 1-1 mot Sporting Braga. Ett bra resultat. Några spelare imponerade på mig. Målvakten Brkic som jag var osäker på kändes stabil och gjorde även en del svettiga räddningar. Danilo och Benatia var strålande längst bak och Dusan Basta var en duracell-kanin på sin kant och gjorde även Udineses mål. Diego Fabbrini tog det hårda jobbet, löpte mycket och fixade massor av frisparkar. Pablo Armero däremot såg inte ut att vara i matchform ännu. Retur nästa vecka med ett bra utgångsläge. Och då förhoppningsvis med Luis Muriel.

Publicerad 2012-08-23 kl 10:08
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå