POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Succé trots saknade strikers

Fiorentina behöver verkligen en striker. Det syntes tydligt mot Udinese men hittills funkar det bra med Stevan Jovetic. Super-Jovetic. Montenegrinen var inte på topp igår men ändå avgjorde han med två mål. Att vara superbra utan att vara superbra, det är att vara superbra. Segern kändes ändå rättvis, det var ”Viola” som ville vinna matchen mest och de som pressade på flitigast men de har en del kvar att jobba på. Udinese vilade en hel del spelare inför det viktiga returmötet med Braga.

Matchens skönaste inslag var ändå Fiorentina-ägaren Andrea Della Valle på läktaren. Med en skjorta nerlusad med svettringar lite varstans jublade han som en besatt till högtalarnas dunka-dunka. Han gjorde den bästa imitationen av Dadan Karambolo från filmen ”svart katt, vit katt” jag någonsin sett.  För mig kommer ADV nu alltid gå under smeknamnet ”Pitbull Terrier”. Det är lite det här som gör den italienska fotbollen så underbar och unik.

Juventus var ganska tama i en halvlek men desto mer Parma tröttnade i andra halvlek desto mer tog Juve över. När Asamoah (bäst på plan) käkade upp Rosi (en besvikelse) på kanten och hittade in till Lichtsteiner upprepade sig historien. Precis som förra säsongen mot Parma i premiären hette målskytten Lichtsteiner. Galet.

När sedan Andrea Pirlo överlistade Mirante med en snabb frispark (har fortfarande inte sett en bra repris om bollen var över linjen eller ej) var segern säkrad. Plus i kanten för Barzagli, Asamoah, Marchisio, Marrone och Lichtsteiner. I Parma var Valdes och Biabiany bäst enligt min bok. Juventus kändes ändå som ett stabilt mästarlag. Man vinner men har fler växlar att ge. Men precis som med Fiorentina kändes det som att det saknas en striker.

Jag gissar att båda lagen har införskaffat varsin nästa vecka.

Publicerad 2012-08-26 kl 10:31
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå