POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Milanos två ansikten

Milanos två lag visade igår upp två olika ansikten. Milan visade upp en blek och osäker grimas medan Inter visade upp en beslutsam och vass blick.

Milans match mot Sampdoria blottade alla de farhågor jag hade om Milan innan säsongen och lite därtill dessutom. Ett mittlås med Yepes och Bonera låter och är mer som en duo i ett mittenlag än i ett tänkt topplag. Nocerino var helt utan bett och Flamini totalt utan bollkänsla. Sedan har vi Montolivo och Boateng, två spelare som man hade hoppats skulle kunna lyfta Milan.

Att spela Montolivo i en regissörs-roll är egentligen lite märkligt då samma tränare lät Pirlo gå för att han inte trodde på honom. Idag vet vi ju hur det gick. Sedan går det otroligt långsamt. Både i det defensiva och i uppspelsfasen. Igår slog han dessutom bort ovanligt många passningar. Ska man spela med Montolivo måste kompanjonerna bredvid honom hålla mycket högre klass (precis som för Pirlo) eller så flyttar man upp honom ett snäpp och spelar honom bakom anfallarna. Problemet är att det inte finns någon annan som kan ta playmaker-rollen (vilket bevisar min tes om att det är just fler sådana spelare som Milan behöver).

När det gäller Boateng så var det igår mer muskler än trygga, finurliga fötter. Jag är osäker på om han har vad som krävs för att bli en ledare och börjar misstänka att han endast kan lyfta sig med stjärnor som Zlatan bredvid sig.

Framåt var det tunt, El Shaarawy var osynlig och Robinho menlös. Det blev lite vassare när Pazzini kom in men han är beroende av bra spelare runt omkring sig och framför allt meningsfull om han kan matas med vassa inlägg. Alla frågetecken jag hade inför säsongen när det gäller Milan och dess spelare fick på något sätt alla negativa svar igår. Visst, det var bara en match men jag har svårt att se vad som ska kunna ändras drastiskt.

Förlusten igår bör självklart accelerera Milans jakt på Kaka. Men går det att hänga upp allt på en spelare som inte varit sig lik de senaste åren? Han kommer ge klubben hopp och tro och han kommer locka publik men är han lösningen på Milans problem?

Milans bekymmer går djupare än avsaknaden av en enda världsstjärna.

Inter gav motsatta besked mot Pescara. Nykomlingen inledde piggt (Weiss känns som ett riktigt kap!) men Inter visade stor klass när man med två snabba mål första tjugo minuterna pyste hål på Pescaras energi och lusta. Cassano fungerade bra och hela laget agerade med pondus. Många var bra i Inter och ingen var dålig. Viktigt och roligt också att Coutinho hoppade in och gjorde mål.

Även Napoli visade styrka i premiären. En imponerande 0-3-seger mot Palermo gav ett styrkebesked. Hamsik var briljant och Maggio var tillbaka i gammalt gott slag. Det enda jag blev lite orolig för var Cavanis kroppspråk. Som att det fanns något ödesmättat som lurade bakom hörnet i hans huvud (och jag menar inte att han inte jublade när han gjorde mål). Efter den här veckan vet vi om han blir kvar i Napoli eller inte. Blir han det så är Napoli ett lag som kan hota om scudetton. Så kändes det igår. Precis som med Inter.

***
Det lag som jag trodde skulle kunna vara med och kittla Juventus under fötterna kändes inte riktigt redo. Zemans Roma spelar ännu inte Zeman-fotboll. Det gick för långsamt och passningarna gick för horisontalt för att hota som Zeman vill. Visserligen var Catanias första mål offside men det gömmer inte undan att Roma inte riktigt klickade.  Återstår att se om Zeman inte kan lära ut sin fotboll ordentligt eller om spelarna bara behöver lite mer tid. Jag tror ändå på det sistnämnda. Kanske får vi redan på söndag en del svar när de åker till Milano för att möta Inter. Vilken match det kan bli.

***
Det jag var lite orolig för med Palermo innan säsongen var försvaret. Von Bergen, Cetto och Munoz känns som osäkra kort (jag hade föredragit Milanovic) men jag trodde att Sannino skulle få bättre ordning på försvaret än vad man visade upp mot Napoli. Återigen kanske det handlar om tid men det skulle inte skada om man hittade en stark mittback innan transferfönstret stänger.
***
Genoa behövde verkligen en bra start för att glömma förra årets fiasko-säsong. Vad var mer symboliskt än att vinna över Cagliari? Vid samma möte kastade en del Genoa-supportar in grejer och ville att spelarna skulle ge bort sina tröjor.

***
Chievo inledde stabilt medan Bologna visade att de behöver lägga Ramirez-såpan till historien och skaffa lite fler nyförvärv.

***
Atalanta förlorade möjligen något oförtjänt mot Lazio men kommer nog få det lite tuffare i år. Lazio däremot verkar fått igång Hernanes och försvaret verkar fungera bra. Noll insläppta mål på de två första tävlings-matcherna och ”profeten” har gjort två mål. Två goda tecken.

***
Imorgon kommer, precis som förra säsongen, en  första omgångskrönika med veckans lag m.m. Då kan ni läsa mer om omgången och vad jag tyckte om spelarnas insatser.

 

Publicerad 2012-08-27 kl 11:30
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå