Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

När bara tomheten finns kvar

Förra säsongen var Udinese väldigt nära gruppspelet i Champions League. Den här gången kröp man ännu närmare för att falla på målsnöret igen. Men den här gången känns det som om vägen tillbaka är oändlig. Som att klättra upp och ha tio meter kvar till Mount Everests topp bara för att komma på att man glömt flaggan och måste vända tillbaka.

Där står nu Udinese med bara tomheten kvar. Och frågan är hur de kommer hantera den. Orkar Guidolin?  Hu ska de motivera sig en hel säsong? Sampdoria kunde det inte. Udinese har en bättre organisation och trupp, men fallhöjden kan vara hög. Många spelare kan få svårt att motivera sig till en början. Men Udinese har alltid tillräckligt många nya spelare som vill visa upp sig för större klubbar (fast de tyglas inom kollektivet på ett bra sätt) så förhoppningsvis kan de förvandla ilska och besvikelse till revanschlusta och vilja. Men det kan bli tufft.

Jag tyckte ändå Braga var lite bättre. I båda matcherna blev Udinese lite för defensiva efter att ha tagit ledningen, vilket gjorde att portugiserna hjälptes in till att ta kommandot. Igår kände man att förlusterna av Asamoah och Isla ändå försvagat laget. De hade orkat mer, de hade fyllt på mer i offensiven. Men det är verkligen små marginaler. Maicousels naiva straff var det som skiljde lagen åt. Hade Armero haft lite bättre känsla och kyla hade han kunnat varit tvåmålsskytt. Guidolin kunde (och borde) ha bytt in Muriel istället för Maicousel.

Men så blev det inte. För ett år sedan var man tre fjärdedelar upp på berget. Igår var man bara tio meter från toppen. Idag får man snällt börja vandra tillbaka utan att ha kommit fram.

Det lär dröja innan man får chansen igen.

***
Okej, Bojan Krkic till Milan. Det är ingen vanlig Serie A-säsong det här. Varför skulle han lyckas i Milan när han inte ens kan ta en plats under Zeman vilket man tycker borde ha passat honom? Märkligare saker har väl hänt och kanske är Milan rätt plattform men värvningen känns långsökt. Jag förstår att man vill ha ytterligare ett offensivt alternativ  nu när Cassano lämnat och Pato är skadad. Men värvningen andas mycket desperation för att det är så få dagar kvar av mercaton. Men varför har man då väntat så länge?

Förhoppningsvis lägger de nu fokus på Nigel De Jong och/eller Lassana Diarra. Jag har hört många som tycker att Milans mittfält ändå ser rätt starkt ut och bla bla. Det är det inte. Det är en lagdel som man måste förstärka. Om man tänker spela med tre man på mitten och en offensiv mittfältare framför dem måste man ha spelare med lite annan karaktär än de tre vi såg i söndags mot Sampdoria. De Jong och Diarra skulle kunna tillföra mer energi och tuffhet.

***

Jag hyllade ju Roma när de sålde Borini och köpte Destro och gick mer eller mindre plus minus noll på det. Är de på väg att göra det igen? Göra sig av med Bojan för att sedan värva in Giuseppe Rossi. Det vore ett mästerverk.
***
Känns som att Fiorentina är nära med Berbatov nu. Även om jag hade föredragit Lisandro Lopez så känns det ju spännande. Får man det bästa av Berbatovs så kan det bli riktigt vackert för Fiorentina den här säsongen. Men jag är osäker på bulgarens form.

Fiorentina som också är på väg att sälja Matija Nastasic till Manchester City för ca 15-16 miljoner + Stefan Savic. En hel del pengar men Nastasic kan bli värd mer om ett par år. Antar att man inte kunde säga nej till både Jovetic och Nastasic.

***
Några korta notiser. Andrea Lazzari är nära Udinese. Återstår att se om det var menat om de tog sig till C.L eller inte…….Samuele Longo har lånats ut till Espanyol för att öva lite på sin förstatouch. Jag tror tyvärr att det kan bli betydligt mindre speltid för honom än vad Coutinho fick…….uruguayanske mittfältaren Sebastian Piriz är klar för Chievo….både Juventus och Inter jagar Marco Andreolli….Bologna är nära att sälja Gaston Ramirez till Southampton men istället värva Sergio Floccari och Michele Pazienza….Napoli  är nära med gamle Mazzarri-favoriten Giandomenico Mesto från Genoa….Giuseppe De Luca och Gonzalo Mastriani ska vara nära Parma (vilka kap!!).…John Guidetti kanske trots allt lånas ut till Siena?

Publicerad 2012-08-29 kl 10:13
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons