Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Räddade från Berbatov?

Allt var klart. Fiorentina var överens med Manchester United och med spelaren själv. Flygbiljetten var bokad. Han skulle bara ta flyget till Florens för att göra den medicinska undersökningen och sedan skriva på. Men Dimitar Berbatov dök aldrig upp i Florens, han kom bara till Munchen.

ANNONS

Plötsligt hade Juventus lagt sig i och ville snuva Berbatov framför ögonen på Viola. Bättre lön och spel i Champions League kanske lockade. Jag gillade läget. Juventus räddar Fiorentina från Berbatov och tänder ny gnista i rivaliteten mellan klubbarna. Jag markerade den 26 septemeber i kalendariet på en gång. Vilken hets det skulle bli.

Men såpan tog inte slut där. In kom Fulham. Och räddade Juve från Berbatov. Familjeskäl misstänker jag. Men vad är det för snubbe egentligen som åker runt halva Europa och lovar det ena och det andra, förhandlar med den ena och den andra, samtidigt som han vet om att hans fru vill vara kvar i England?

Jag har ju varit väldigt skeptisk till Berbatov från början. God målskytt men lite lat och på nedgång. Att en spelare som inte är övertygad om vart han ska är ett oroväckande tecken. Tittar man på hans statistik kan man bli halvimponerad till en början. 9 mål på 21 matcher förra säsongen. 22 mål på 42 matcher säsongen innan. 12 mål på 43 matcher säsongen innan dess (inte jätteimponerande faktiskt). Men börjar man lyfta på stenarna kan man upptäcka vissa saker.

ANNONS

Många av målen i de två första säsongerna är gjorde i samma matcher. Det är fem mål där, tre mål där och ett par dubbelmålskyttsmatcher. Bra spurtvis men över en hel säsong? Nja, sisådär. Sedan kan man hitta andra detaljer. Berbatov har på tre säsonger gjort tre mål mot Liverpool (alla i samma match förstås) och ett mål mot Chelsea. Sedan är det Wigan, Bolton, Blackburn, Stoke, Sunderland, Aldershot osv. Inga fler mål mot topplag i England. Vi snackar inte om någon campione direkt.

Sedan kan man alltid tycka att med tanke på det relativt billiga priset så skulle både Fiorentina och Juventus fått en hygglig striker. Möjligt. Men också en spelare att betala halvhög lön till i 2-3 år. Juventus (Bendtner?) och Fiorentina (Borriello?) kommer säkert jaga nya anfallare in i det sista.

Och kanske ska de vara glada för det.

ANNONS

***
Det har kommit många kommentarer kring Udinese och deras respass ur C.L. Att de är usla och att om bara ett topplag hade haft platsen så hade de klarat det. Udinese får på något sätt stå till svars för att Italien tappar kraft på den stora scenen. Men det är ju de så kallade topplagen som missat den där tredjeplatsen två år i rad. Det är väl ändå dem vi ska skylla på. Eller?

Eftersom Milan kan få det tufft i C.L. och det var ett tag sedan Juventus var där är det nog till Europa League som vi får hoppas att de italienska lagen plockar ranking-poäng. Helst en hel-italiensk final.

***
Transferbetyg:

Bojan Krkic Anfallare Barcelona/Roma-Milan 6
Märklig värvning. Vid första ögonkastet kan övergången kännas som ett skämt. Vad ska Bojan kunna tillföra Milan egentligen? En kille som knappt tar plats i Roma? Delvis sant men också sant att han faktiskt inte varit så dålig när han väl spelat. Har mycket boll i sig men väger ofta lätt och bränner en hel del chanser. Har han hamnat rätt till slut?

ANNONS

M´Baye Niang Anfallare Caen-Milan 6,5
Inte precis vad Milan behöver just nu men Niang är givetvis ett spännande namn för framtiden.

Sebastian Sosa Anfallare Cerro Largo-Palermo 6,5
Opportunistisk anfallare som med tiden kan visa sig vara ett litet fynd.

***
Idag kommer det säkert regna in övergångar som t ex De Luca, Pazienza, Floccari, De Jong, Uvini, Vargas, Llama osv. Och vad händer med Palombo? Det lär bli många transferbetyg  de närmsta två dagarna på bloggen.

Idag ska Inter och Lazio knyta ihop säcken i Europa League också. Inga problem gissar jag. Och innan dess har man lottat grupperna i Champions League. Milan och PSG i samma grupp kanske?

Publicerad 2012-08-30 kl 08:58

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto