POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Napoli & Lazio är på riktigt

Att Juventus skulle vara bra visste vi. Men två andra lag har imponerat minst lika mycket under säsongsupptakten. Igår tog de båda sina tredje raka segrar. Napoli och Lazio är båda är på riktigt.

Firma Hernanes-Klose producerar mål och klass varje vecka. Det är de två som får Lazio att höja sig över mängden. Men de behöver ett fungerande kollektiv bakom sig och det har Lazio. Det är som om tränare Petkovic tagit över Rejas struktur och skruvat åt den lite grann. Spelet går lite fortare, laget är mer elastiskt, försvarsspelet är minst lika effektivt och Hernanes & Klose är lite vassare.

Dessutom har Petkovic vågat slussa in lite yngre spelare som t ex Onazi och Cavanda vilket jag saknat tidigare. Kanske är det lite för tidigt att säga om Lazio kommer hänga med i toppen ända in i maj men som tendensen ser ut nu och om man kan fiska upp något extra tillskott i januari tror jag Petkovics Lazio har alla chanser att vara med och strida om tredjeplatsen till sista svettdroppen.

Om Lazio känns på riktigt men inte är en full garanti känns Napoli både på riktigt och som en garanti. År efter år har man gjort framsteg och utvecklat sig. Först etablerade man sig i den högsta serien, sen tog man sig till Champions League och nu känns det som att man faktiskt kan vinna en scudetto. Napolis tre första matcher har gett indikationer på att man mognat, att man kan vinna matcher som man bör vinna. Allt utan att tappa sin flärd och fart som varit deras varumärke under Mazzarri.

Förlusten av Lavezzi var på ett sätt tuff och lite sorglig men kanske också en dold välsignelse. För utan Lavezzi har Marek Hamsik trätt fram och tagit större ansvar, hållit en jämnare högre nivå och blivit lite av lagets fanbärare. Edinson Cavani är bara sig själv med eller utan Lavezzi, så bra är han. Däremot har tomrummet efter Lavezzi fyllts på med Pandev, Vargas och Insigne. Detta innebär att Mazzarri har olika alternativ att välja på, att han har större överraskningsmoment i sin kortlek och att bredden är bättre.

Motståndarna visste ungefär vad som väntade dem med Lavezzi & Cavani medan nu är de mer oförberedda. Mittfältsdynamiken är bättre än förra säsongen med Behrami och El Kaddouri som alternativ till starka trion Inler, Dzemaili och Hamsik och försvaret känns starkare än förra säsongen. Napoli har alla bitar för att verkligen få Neapel att drömma om en ny scudetto.

***
En halvlek som Barcelona och en som ett superettan-lag. Romas schizofrena match mot Bologna förvandlade vad som såg ut som en säker seger till en förlust. Zeman-fotboll på gott och ont hittills.

Efter den andra omgången kändes Roma som ett riktigt topplag och Inter som ett lag med problem. Nu känns det precis tvärtom. Det svänger fort.

***
Diego Milito gjorde ett klassmål, Antonio Cassano hoppade in och gjorde likadant, Andrea Ranocchia var bäst på plan och Juan Jesus tog chansen med en stark insats. Många positiva besked för Inter.

***
Andrea Bertolacci grämer sig säkert något enormt efter sin miss vid ledning 1-0. Där hade Genoas öde mot Juventus  kunnat gått en helt annan väg. För övrigt var det en helt fantastisk match.

***
Sampdoria går som tåget och Maxi Lopez verkar bli så där värdefull som jag trodde han skulle bli.

***
Stevan Jovetic!!  Luca Toni!! Fiorentina ångrar nog inte att man inte värvade Gomez & Lodi med tanke på hur matchen såg ut igår. Montellas bygge ser spännande ut.

***
Giuseppe Sannino fick tre matcher på sig, sedan blev det sparken. Gianpiero Gasperini tar nu över som tränare för Palermo.Mer om det imorgon.

***
Som vanligt mycket mer om omgången i morgondagens omgångskrönika.

Publicerad 2012-09-17 kl 11:29
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå