POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Allegris sista vals?

Jag kan tänka mig att det är svårt att sova om nätterna. Jag kan tänka mig att det inte är lika roligt att kliva upp på morgonen. Jag kan tänka mig att entusiasmen inför att leda en träning några timmar senare inte är lika stor som tidigare. Jag kan tänka mig att tanken på nästa presskonferens känns jobbig.

Kanske undrar Massimiliano Allegri hur det blev så här? Varför han är på väg till Udine med tunga steg och med ett nervöst hjärta. Allegri slog igenom somtränare i Modena-klubben Sassuolo och plockades sedan av Cellino till Sardinien och Cagliari. En klubb han själv spelat för.

Man kan lätt glömma det. Allegri var en fin spelare, en spelbegåvad nummer tio-typ. Han blev aldrig någon stjärna men hade ett par fina år i Serie A. I Cagliari byggde han sig ett namn, hans lag fick Italien att höja på ögonbrynen. Så fort han blev dubbad till ett av Italiens stora framtida tränarhopp kastade sig Galliani och Milan på honom.

Massor av titlar. Holländarna. Rivera. Grenoli. San Siro. Milanello. Den stora porten öppnades för Allegris fötter. Allegri fick Zlatan och vann. Sedan fick han inte så mycket mer och kom tvåa. Sedan rensade man bordet på all dyr mat och ersatte det med vatten och bröd. Galliani låtsades att det var samma fantastiska smakupplevelse och tyckte att Allegri minsann skulle förvandla vatten till vin och bröd till kaviar.

Som att ge ett barn nycklarna till en fantastisk djurpark för att sedan öppna upp tigerburen. Nu har Allegri till och med hamnat i bråk med Inzaghi. Sedan tvingas de båda att sluta fred framför kamerorna. Vi hade bara….lite olika uppfattningar. Jag kan mycket väl se Inzaghi ilskna ögon framför mig. Piska på den som redan är piskad. Som att det var Allegris fel att Inzaghis inte dög för en plats i startelvan. Han drev inte The Big Pippo show. Han var ansvarig för A.C. Milans bästa.

Jag tror att när man blir pressad och lite rädd att förlora sin heder och sitt jobb så tenderar man att bli lite feg och tappa auktoriteten. Jag tror att Allegri är där nu. Jag tror att Galliani & Berlusconi bara väntar på rätt läge. Jag tror att Milan mycket väl kan förlora mot Udinese imorgon. Jag tror att Allegri då kanske har dansat sin sista rödsvarta vals.

Men kanske kommer han då i vilket fall sova lite bättre.

Publicerad 2012-09-22 kl 09:48
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto