POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Fiorentina är tillbaka på fotbollskartan

Jag har saknat dem de senaste åren. Ingen entusiasm, misslyckade tränare, våldsamma tränare, ingen stämning på arenan och konstiga lagsammansättningar.

Igår var Fiorentina tillbaka där de hör hemma. Mitt på Calcio-kartan. Ett fullsatt Artemio Franchi och ett bedårande tifo. Förhoppningsvis kan detta leda till blodad tand. Att publiken återvänder i massor. Naturligtvis kräver det viss framgång. Men detta Fiorentina har kapaciteten att nå framgång. Det är ett välspelande piano tränare Vincenzo Montella har satt ihop. De spelar med bollinnehav som utgångspunkt, skickligt passningsspel som prioritet och de spelar med delikatess som bonus. Hade de haft en riktigt vass striker hade Fiorentina ta mig tusan nästan varit scudetto-material.

De dominerade Juventus i nästan nittio minuter och ändå blev det bara 0-0. Fiorentina måste försöka omsätta sitt stora bollinnehav i lite fler målchanser. Annars är risken att de ofta spelar bra fotboll men sällan vinner. Juve kändes trötta, lite slitna. Pirlo är inte riktigt i form och Giovinco får inte till det. Att göra en sådan blek match som man gjorde igår och ändå ta en poäng känns dock typiskt för ett etablerat topplag.

Men Fiorentina kan ändå gå med huvudet högt efter matchen och med kanske Serie A:s mest välspelande trebackslinje, en  underbar mittfältsdiktator i David Pizarro, med Juan Cuadrados fart och finess och med Stevan Jovetics klass kan man komma riktig långt. För övrigt är Facundo Roncaglia bland det mest häpnadsväckande jag sett i backväg på bra länge. Prandelli bör boka in honom på livstid i Azzurri på en gång.

Fiorentina är tillbaka på fotbollskartan igen. Det kändes skönt att få skriva det.

***
Niclas Ericson vill ha upprättelse. Han påstår sig ha myntat liknelsen Chiellini-Bläckvard som jag själv använde i söndags. Eftersom jag har en sjuåring har man fått sin dos Svamp-Bob Fyrkant (galet och sjukt bra förresten) så det har ju liksom inte gått att missa hur lika de är. Men om Ericson var först så ska han väl ha cred för det. Sedan visade det sig att Ericson hade sympatier både hos Juventus och Fiorentina så det passar bra att han får sin upprättelse i dagens blogg.

Publicerad 2012-09-26 kl 10:31
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå