POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Rädslan och effektivitetens två ansikten

Roma och Inter har tittat rädslan i ansiktet men agerat olika. Inter förlorade mot Siena i helgen, Stramaccioni blev rädd och ställde upp med en defensiv uppställning mot Chievo. Det gick hem.

Roma startade som vanligt bra för att sedan som vanligt tappa. När baklängesmålet och Sampdorias kvittering kom, blev man rädda. Började tänka. Inte igen. Man lyckades inte vinna fast man var en man mer i en hel halvlek.

Roma försökte spela fotboll men var naiva och extremt ineffektiva. Inter försökte inte spela fotboll men var cyniska och extremt effektiva. Två olika ansikten, två olika sätt att bemöta rädsla – med eller utan effektivitet.

Men det viktigaste är vad som händer i längden. Hur tar Inter och Roma sig vidare med sina lite olika problem? Om Inter använder sig av matchen mot Chievo som läkeprocess, ett sätt att ta tre poäng för att stärka självförtroendet och sedan förbättra sitt spel, då är gårdagens seger en viktig pusselbit på vägen. Men om matchen igår bara var en bekräftelse på att ett kreativt spel saknas så visar det på oroväckande brister.

Om Roma fortsätter att spela som man gjorde under första halvlek igår och lär sig att spela så i en hel match samt sätta sina chanser, då blir matchen mot Sampdoria bara en parentes. Om man fortsätter att bara spela bra i delar av matcherna, vara naiva och missa sina chanser är matchen mot Sampdoria en illavarslande tendens.

Det blir intressant att följa. Redan till helgen då Inter möter Fiorentina och Roma åker till Turin för att möta Juventus. Kanske får vi nya ledtrådar då.

***

En tränare som byter laguppställning stup i ett kan vara en kreativ tränare. Eller en osäker tränare. Vad Stramaccioni är vet jag inte riktigt ännu men jag är orolig för att han är det senare.

***

Desto lättare Roma har det, desto svårare blir det för dem och desto svårare Roma har det, desto lättare blir för dem.

***

Antonio Cassano har levererat i varje match han spelat. Han ska spela från start. Kan Sneijders skada bli en frälsning? Milito-Cassano-Palacio kanske är lösningen?

***

Milan spelade inte speciellt bra igår heller. Men det spelade mindre roll när man tog tre poäng. Det har synts tydligt den här säsongen att det är El Shaarawy som är spelaren som ska göra det för Milan. Det är han som har farten och genombrottskraften. Han är ljuset i krisen för Milan.

***

Cavani x 3. Napoli trissade ner Lazio. De ser ut att vara Juventus största hot.

***

Spännande att se hur Lazio tar dessa två förluster. Mot Genoa var man bra. Mot Napoli var man inte speciellt bra. Nu sätts Petkovic på prov.

***

Jag börjar tro att Palermo kan åka ur. Vet inte om Gasperini känns rätt. Återigen, vad har man för trupp kontra vad väljer man för tränare?. Zamparini-kaoset kan göra en rätt bra trupp sämre än vad den är. Dags att ringa Delio Rossi?

Kan någon åtminstone rädda dem från Steve Von Bergen.

***

Jag börjar tror att Cagliari kan åka ur. Cellino-kaoset kan också göra en rätt bra trupp sämre än vad den är.

***

Rolando Maran är en bra tränare och kommer greja nytt kontrakt åt Catania. Jag trodde de skulle bli av med 1-2 namn innan transferfönstret stängde. Det blev de inte. Truppen är bra. Bästa ö-lag i år igen?

***

Ikväll är det Siena-Bologna. Glöm inte det.

Publicerad 2012-09-27 kl 10:38
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå