Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Juventus med moderna problem

Lorenzo Medici

Att bygga en ny modern arena känns som en nödvändig väg att vandra om man vill hänga med i dagens fotboll. Det genererar mer pengar, man kan locka till sig bra spelare och sponsorintäkterna ökar. Juventus är ett steg före alla andra i Italien ur denna synpunkt.

Juventus Stadium har också var en succe´. Arenan har fyllts, och stämningen har varit bra. Men med moderna lösningar kommer också moderna problem. Mot Shakhtar Donetsk fanns det tomma platser på arenan fastän det var premiär för Juventus i Champions League på flera år. Entusiasmen borde varit på topp.

Men i och med väldigt dyra priser och mycket krångel med biljetter så kom bara ca 30 000 åskådare vilket är nästan 10 000 mindre än i vanliga fall. Dessutom strejkade supportrarna i curvan mot de saker jag nämnde ovan och för att man inte får ta med sig banderoller in på arenan, vilket innebär att den ”tolfte spelaren” har uteblivit. Stödet från fansen var inte detsamma, något som också spelarna själva påpekade efter matchen mot Donetsk.

Annons

Detta är ett problem för Juventus. Ett modernt problem. För vilken verklighet vill man ha? Vill man att Juventus Stadium ska bli en turist-attraktion som bara vissa har råd att besöka? Tänker man hålla priserna höga och därmed ändå gå med stor vinst trots att man inte drar fullt hus? Eller vill man öppna upp ett hem för alla där supportrarna stöttar sitt lag till segrar?

Andrea Agnellis Juventus-strategi verkar vara som vilket  business-företag som helst. Pengarna går först. Men att inte ta in andra värden och att överskatta de hängivna supportrarnas välvilja kan komma att slå tillbaka på dem själva.

Det är lätt att bita sig själv i svansen i den moderna fotbollen.

Publicerad 2012-10-05 07:36

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto