Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Italiensk dubbel

Lorenzo Medici

Stor-Azzurri vann och lill-Azzurri vann. Stor–Azzurri fick dock ett tufft motstånd mot ett Armenien som är på frammarsch som fotbollsnation. Men italienarnas rutin vägde till slut för tungt för armenierna.

Säkert skönt för Daniele De Rossi att få göra mål och att få göra en mycket bra match efter allt debakel kring hans petning i Roma. Även en annan petad Roma-spelare, Pablo Osvaldo, gjorde mål (på passning av De Rossi). Kvaliteten på båda är odiskutabel.

Däremot kan man ju faktiskt säga att De Rossi allt som oftast spelar lite till höger på mittfältet i landslaget, i stort sett samma position som Zeman vill ha honom på. Tror inte han har gnällt på Prandelli om den saken. Visserligen är det skillnad på Pirlo och Tachtsidis men att han kan spela lite till höger på ett tremanna-mittfält råder det inget tvivel om.

Annons

Hursomhelst var det tre viktiga poäng för Italien, i nästa vecka väntar Danmark och det blir lite av en nyckelmatch för stor-Azzurri. Vinner dom den ser det mycket bra ut för fortsättningen.

Lill-Azzurri vann inte helt oväntat mot Sverige men efter en fartfylld första halvlek från italienarna tyckte jag i takt med att Italien slog av på farten att Sverige växte och stod upp bra.”Bara” 1-0 är ett resultat som Sverige absolut kan ändra på i returen även om jag fortfarande håller Italien som favoriter att gå vidare.

Men det är ändå fascinerande att följa Italiens utveckling när det gäller unga talanger. I och med att klubbarna inte har lika mycket pengar tvingas de satsa på egna talanger i större utsträckning men även mentaliteten har förändrats. Tekniken och skickligheten är viktigare än taktiken idag och du tillåts vara kortväxt och dribbla en gång för mycket.

Annons

Jag är inte säker på att folk förstår vilken talangfabrik Italien är just nu. Jag hävdar att idag inte finns något land i hela Europa som producerar så många och så bra unga spelare som Italien. Möjligen Tyskland.

Bäst i stor-Azzurri igår: Pirlo, De Rossi och Maggio.
Bäst i lill-Azzurri igår: Florenzi, Immobile, Insigne och Capuano.

Publicerad 2012-10-13 10:40

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto