Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Kontinuitetens antites

En gång i tiden fanns det ett projekt, någon sorts långsiktighet. Ett lag som spelade underhållande fotboll och som röjde framgångar. Framtiden såg ljus ut. Men förmodligen dög Gasperinis era så länge bara framgångarna haglade, det fanns inget utrymme för svackor för att sedan växa sig starka igen.

Denna sommar lyckades Genoas president Enrico Preziosi bryta samarbetet med sportdirektör Pietro Lo Monaco efter bara en dryg månad och skicka hem Julien Velasquez innan han ens hann spela. Förmodligen hade samarbetet Preziosi-Lo Monaco aldrig funkat i längden, men som jag ser det är det presidentens förlust. Duktige Velasquez hade behövts idag och Lo Monaco ville t ex behålla målvakten Mattia Perin.

ANNONS

Den unge målvakten har redan visat i Pescara att han var redo för Serie A och nu riskerar man att tappa honom innan han ens hinner göra en säsong för Genoa. Precis som med El Shaarawy. Men det är väl det som är problemet, att Preziosi ser spelare som sina leksaker, marionetter som man kan tjäna pengar på och inte spelare som man kan bygga ett lag med.

Nu senast fick Luigi De Canio kicken som tränare efter förlusten mot Roma. Om det var förlusten i sig som fick Preziosi att trycka på avskedar-knappen vet jag inte, men jag är rätt säker på att Roma kommer göra liknande mos av andra försvar än Genoas. Det var inte i grunden duktige De Canios fel, utan snarare bristen på en bra bred trupp. Det felet ligger hos Preziosi.

Nu tar Luigi Delneri över. Den gamle Juventus och Sampdoria-tränaren. Jag tror att Delneri mycket väl kan göra bra ifrån sig, problemet är att man på nytt måste anpassa en trupp efter en ny tränare, värva och sälja spelare i januari för att få truppen att passa in så bra som möjligt till Delneris 4-4-2-system. En spelare som t ex Jorquera kan få svårt att passa in. Dessutom återstår det att se hur populärt det är att värva in en gammal Sampdoria-tränare (Del Neri gjorde en säsong för Samp som spelare också och gjorde ett enda mål, mot Genoa såklart), hur kommer supportrarna ställa sig till det?

ANNONS

Del Neri har redan slängt ut sig kliché-artade uttalanden som att han känner stor stimulans från och respekt för Genoa-fansen. Vad ska han annars säga? Naturligtvis kan mycket förlåtas om framgångarna kommer men om de inte gör det kan det bli marigt. Nu får Genoa börja om från ruta ett igen. Förhoppningsvis kan Del Neri få lite mer tid på sig att bygga upp någonting.

Men med kontinuitetens antites till president skulle jag inte räkna med det.

***

Juventus pressade frenetiskt i slutet av matchen men lyckades inte få in ett segermål mot Nordsjälland. Det hade självklart varit guld värt. Nu måste nog Juventus vinna sina nästa två hemmamatcher, först mot Nordsjälland och sedan mot Chelsea. Lyckas man med det kan det nog räcka med en poäng i Ukraina i sista omgången. Jag ser redan fram emot den 20 november när Chelsea kommer till Juventus Stadium.

ANNONS

Tydligen är det bättre med en halvfrisk Vucinic än en helt frisk Matri.

Publicerad 2012-10-24 kl 08:53

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto