Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Ciao Ciao Italia v2

Lorenzo Medici

I ungefär en timme kändes det som att Zlatans tre mål på Palermo förra säsongen bara var ett tillfälligt avbrott i Milans svårigheter att på senare år plocka poäng på Renzo Barbera. Det kändes sporadiskt som att Palermo var tillbaka i gamla glansdagar, kontringarna med Ilicic-Brienza-Miccoli var snabba och samspelta. När sedan Miccoli sköt upp bollen på Abate, blåste Rizzoli straff och samme Miccoli sköt 1-0.

Straffsituationen var  lite lustig. Man kunde nästan ana att Miccoli försökte pricka Abates arm. Milans ytterback hade lite oflyt men kunde också strunta i att sträcka ut armen på det sättet. När sedan Brienza (ruggigt bra igår) snyggt prickade in tvåan direkt i andra kändes det som gonatt Milan.

Men Allegris byten förändrade matchen. Ut med katastrofalt dålige Flamini (ut i paus) och nästan lika dålige Pato och in med Bojan och Emanuelson (in i paus). Whopla, scenförändring. Bojan såg dubbelt så snabb och kvick ut som alla övriga på plan, Emanuelson näst snabbast och kvickast och därmed började det skapas lite oro i Palermo. Just Bojan låg bakom reduceringen som Montolivo (mycket bra igår) skickade in. Kvitteringen kändes logisk när Milan hade ökat farten och Palermo hade börjat tröttna. El Shaarawy gjorde sitt åttonde för säsongen (annars var han rätt blek faktiskt).

ANNONS

Men jag undrar om Palermo hade tappat riktigt lika mycket om inte Brienza hade klivit av. Kanske var han trött men jag tror att Gasperini plockade ut honom av taktiska skäl. Fel effekt. Ofta är det bättre att ha vassa spelare framåt för att inte låta motståndarna släppa garden vilket gör att det i sin tur inte kan accelerera framåt på samma sätt. Hursom helst var oavgjort ett rättvist- men menlöst tabellmässigt resultat för båda lagen. Men både Palermo och Milan kan åtminstone plocka några postiva bitar från matchen till framtiden.

Apropå den senaste domardebatten så gjorde Nicola Rzzoli en alldelses lysande match igår.

Om ni läser detta efter klockan 07.00 på onsdag morgon befinner jag mig på väg ner till Italien för en femdagars-turne. Läser ni detta efter klockan 20.45 imorgon kväll hoppas jag att jag sitter på någon av de arenor som bjuder på italiensk fotboll i omgång tio. Så om alla italienska internet-gudar tar vänligt emot min utsträckta hand så kommer jag rapportera via bloggen från Italien de närmsta fem dagarna.

ANNONS

A presto!

Publicerad 2012-10-31 04:19

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto